Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fiataloké a jövő: Bodonhelyen évente három-négy gyermek születik

Ha vállalták, teljesíteni is fogják – jegyezte meg Bodonhely polgármestere a megfiataladott képviselő-testületre. Kenesei Ferenc mindjárt példát is mondott rá: mostantól rendszeresen frissítik az eddig elhanyagolt honlapot, tehát felkerülnek rá a mindenkori aktuális információk.

Kenesei Ferenc újabb öt évre kapott bizalmat a bodonhelyi választóktól, de a testület összetétele alaposan megváltozott. Mindössze egy személy gondolta úgy, hogy szeretne ismét képviselői mandátumhoz jutni. A megfiatalodott testületben harminc alatti az átlagéletkor. A polgármester nem bánja, hogy huszonévesekkel kell együtt dolgoznia. Mint mondta, attól még feladataikat komolyan vehetik, hogy életpályájuk elején tartanak, ráadásul valamennyien tősgyökeres bodonhelyiek. A teendőket együtt beszélték meg, de személyre szabottan is meghatározzák, hogy kire milyen dolgok hárulnak.
A járdafelújítási programot már tavaly elkezdték, idén pedig folytatták a rossz állapotú gyalogjárók rendbehozatalát. Az aszfaltos járdák foltozgatása helyett egy az egyben kicserélik a hibás szakaszokat, így térkövet raktak le közel másfél kilométer hosszan. A belvíz okozta károk helyrehozatalára vis maior pályázaton nyertek pénz, továbbá a kormánytól kapott 6,5 millió forintot is erre a célra fordították az önerővel kiegészítve.
Az iskolának egykor helyet adó épület olyan rossz állapotban van, hogy nem érdemes felújíttatni. Hasznosítását az elkövetkezendő esztendőkben kell megoldani.
A fiataloknak bérelhető lakásokra lenne szüksége, ezért beépítik az orvosi rendelő eddig kihasználatlan tetőterét. Mivel az óvoda is megüresedett, más funkciót szánnak az épületnek. A tervek szerint ide költöztetnék a könyvtárat, a másik helyiséget pedig a szülők és a gyermekek vehetnék birtokukba, ahol baba–mama klubot működtetnének. A fiatal házasok gyermekvállalási kedve Bodonhelyen fellendülőben van, mert az utóbbi időben három-négy gyermek születik évente a háromszáz lelkes településen.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play