Hirdetés

Első böllérmáj fesztivál Kapuváron

Ha megőrizzük  eredeti kincseinket, mint például a gasztronómát - amely szintén a kultúránk része -, valamint rendezvényt építünk a téma köré, akkor mindkét dolog megvalósul - hangzott a megnyitóban. A magyar turizmus bevételének legalább a felét a gasztronómia adja, mely meghatározó vonzerő a turisták számára. E gondolatok jegyében nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt a gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár. Dr. Havasiné dr. Orbán Mária édesapja vezette a helyi Gulyás Csárdát, s gyermekkorára visszagondolva, a disznóöléskor készítettek böllérmájat, melynek házias ízét honosította meg a vendéglős Kapuváron. A kultikus élmények mindig közösségteremtőek, ezért a Győri Ítélőtábla elnöke kitűnően érezte magát szülővárosában, ahonnét hódító útjára indult a legendás helyi étel. A csapatok versengése mellett zenés programok, ételkóstolók és borbemutató színesítette a forgatagot.





Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek