Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Előadássorozat a vöröskereszt szervezésében

Magyar Vöröskereszt Téti Szervezetének elnöke legutóbb saját szervezésében indított előadássorozattal hívta fel az emberek figyelmét egészségük megőrzésére. Alig akad olyan szakág, amelyet ne érintenék volna, mert a „Szakorvosi előadások” címmel meghirdetett program keretében hétről hétre más és más területet foglalnak össze a doktorok. Ugyanakkor közülük többen visszatérő előadók, mert az aktuálisan tárgyalt kérdéskör miatt nagyobb érdeklődésre számíthatnak. A tavaly novemberben kezdődött rendezvény előadói között megszólalt többek között a reumatológus, a fül-orr-gégész, az idegsebész, valamint a gasztroenterológus. A négyrészes előadássorozat egyébként nem új keletű Téten, mert  legalább öt esztendeje megszervezik a tavaszi és az őszi szezon során.
Zsolnai Ferenc elárulta, hogy jól bevált munkamegosztás szerint működik a humanitárius szervezet helyi csapata, hisz mindenkinek megvan a maga feladata. Elnökké választása nem azt jelenti, hogy egyedül viszi a hátán a teendőket, mert a hölgyek körében bőven akad segítsége. A rendszeres és alkalmanként meghirdetett véradásokra szép számmal jelentkeznek a tétiek. A televíziónknak nyilatkozó önkéntes szerint a családon belül dől el, hogy szokott-e valaki vért adni, mert ha a szülők jó példával állnak elő, nagyobb az esélye, hogy a fiatalabb korosztály is hajlandó segíteni. Nyilván kötelezni nem lehet az embereket a véradásra, de megpróbálják felébreszteni bennük a felelősségtudatot. Szintén ehhez járulnak hozzá a szakorvosok által tartott előadások, amelyeken érintik a betegségeket hamar előidéző  tényezőket.
A megelőzés fontosabb, mint a betegség kezelése – fejtette ki véleményét az egészségügyi programsorozat egyik  előadója.
Dr. Nagy Lehel Csaba tizenkét éve igazgatja a Kardirex Egészségügyi Központ Bábolna Kft.-t. Az 1999-ben szakvizsgázott fül-orr-gégész négy év múlva az audiológiai képesítést is megszerezte, s nem sokkal ezután letette a foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát. Tétre olyan általános fül-orr-gégészeti előadással készült, amelyben a szakterületének leggyakrabban előforduló megbetegedéseit érintette. Az utóbbi időben egyébként más helyszíneken is tájékoztatta a hallgatóságot egészségük megőrzésével kapcsolatban. – Vesszőparipám a nagyothallás, mert Magyarországon nincs kultúrája a hallókészülék viselésnek – mondta az orvos, aki előadásában részletesen foglalkozott-e témával.
Az egészségmegőrzés napjainkban egyre fontosabbá válik, hiszen a munkából sem lehet gyakran hiányozni.
A banálisnak tűnő nátha szövődményeiből alakulhatnak ki azok a fül-orr-gégészeti megbetegedések – az arcüreg- és középfülgyulladás, fülkürt- és gégehurut –, amelyek a kór lefolyását lényegesen meghosszabbítják. Mivel télen kifogyunk a gyümölcsökből, nem jutunk természetes módon a vitaminhoz, ezért ilyenkor nagy szükség lehet a táplálékkiegészítőkre – magyarázta dr. Nagy Lehel Csaba.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés