Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy-két-há, négy-öt-hat....

Néhány elszánt kisgyermek szombat délelőttönként a Kisfaludy Panzió konferenciatermében gyülekezik, ahol nem elméleti képzésen vesznek részt, hanem a táncparketten vezetik le energiájukat. Az oktatók főállás mellett vállalták a gyerekek tanítását.

A másfél órás táncoktatás rejtelmeibe Lehoczkyné Idei Viola vezette be a televízió nézőit. Az oktató nem saját elképzelését erőlteti a fiatalokra, hanem a táncosok véleményének figyelembevételével hozzák létre a bemutatókat. Tavaszra elkészülnek az új koreográfiával, ezért az őszi-téli hónapokban sokat gyakorolnak. A húszperces bemelegítő után következik az átmogatás. A koreográfia főként latin zenére készül, de mellette standard táncot is tanulnak a gyerekek. Az óra második felében tízperces szünetett tartanak, amelynek nagy része közös játékkal és levegőzéssel telik el. Az akrobatikus elemeket a torna matracon próbálják ki a gyerekek.
Kránicz Vivien Anna Tétszentkútról jár a tánccsoportba. A 6. osztályos lány négy éve kezdte el a táncot, ezért ma már könnyedén előadja, a cha-cha-cha-t, a bécsi és az angol keringőt. Csapatával a környező települések falunapi és gyermekrendezvényein mutatják be tudásukat. A lány a fellépések előtt kicsit izgul, de élvezi a színpadi jelenlétet, ezért az sincs kizárva, hogy később versenyszinten foglalkozzon a tánccal.
A mórichidai Babos Veronika a testvérétől indíttatva kapott kedvet a tánchoz. A másodikasnak kedvence az akrobatika, de valamennyi stítlus közel áll hozzá.
Szalai Mátyás kezdeti izgalmát legyőzi a színpadon, mert élvezi a koreográfiát. Ha választhatna, legszívesebben a bécsi keringőt gyakorolná, de szülei biztatásának köszönhetően valamennyi táncformában otthonosan mozog. Mátyás nem bánja, ha szombatonként a táncterembe siet, mert az őszi hónapokban úgysem mehetne ki a vizes fűbe játszani.
Szalai Gergő négy éve tagja a tánccsoportnak, tehát az elején csatlakozott a társasághoz. Amikor elkezdte, épp nem volt más szabadidős elfoglaltsága, ezért barátja ajánlására a táncot választotta. A 12 éves fiú táncpartnerével nincs mindig összhangban, de mindkettőjüknek az angol keringő megy a legjobban.
A téti Pongrácz Marietta szintén alapító tagnak számít a csoportban. A tanuló az első alkalommal beleszeretett a táncba: különösen a countryt kedveli. A bécsi keringő több gyakorlást igényel, de a 11 éves lány a színpadon megfeledkezik a nehézségekről.

A téti Sweetheart táncsoport tagjai boldogan várják a felkéréseket. Ha időközben valakinek kedve kerekedett a tánchoz, a kis csapat elérhetőségét megtalálja a közösségi oldalon (https://www.facebook.com/viola.lehoczkyne).

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play