Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egy év múlva rá sem ismernek Kapuvár belvárosára

Nem könnyű, de örömteli, és látványos eredményt hozó feladat előtt áll Kapuvár, hiszen több mint 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett “Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” című pályázaton. A projekt sok embertől megkövetelte a munkaidőn túli áldozatvállalást, és majd a beruházás megvalósulása után is szükség lesz a plusz energiára. Az összefogásnak köszönhető, hogy megújul a műemléki védettséget élvező polgármesteri hivatal, valamint a művelődési központ épülete, korszerűsítik a temető főbejáratát, a Szent Anna-templomot és a piacteret. Szebb külsőt kap a városbelső összes zöldterülete, a rendezvényeknek helyszínt adó várárok és környéke, továbbá a Hősök parkja. Hámori György a projektnyitó ünnepségen a kivitelező Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-t arról biztosította, hogy minden menet közben adódó probléma megoldásában számíthatnak a városra.
A város vezetése odafigyel a részletekre is, ezért új korszak kezdődik  Kapuvár életében.
Kóczán Zoltán kettős minőségében vett részt az ünnepélyes nyitórendezvényen: Mint a megyei önkormányzat alelnöke minden olyan fejlesztésnek örül, mely a környéken lévő településeket érinti. A kapuvári helyhatóság gazdasági bizottságának elnökeként pedig hozzátette: Korábban már annak is örültek, ha csak néhány milliót tudtak fordítani a város arculatának megújítására, de ez a mostani több száz milliós támogatás eredeti elképzeléseiket is túlszárnyalja, ezért biztos, hogy látszani fog Kapuvár központján.
Gyopáros Alpár még emlékszik azokra a kezdeti izgalmakra, amikor a kapuváriak amiatt szurkoltak, hogy túljutnak-e a pályázat első fordulóján. Az országgyűlési képviselő ismerve a helyiek szívósságát,  már akkor hitt a sikerben. A másik ok, ami miatt bízott a kedvező folytatásban, az a rutin, hiszen Kapuvár több alkalommal bizonyította rátermettségét, s ugyancsak az előbbi reményeket támasztja alá a rábaközi települések együttműködési készsége. Az országgyűlési képviselő mondanivalóját kiegészítette: A beruházás nemcsak az önkormányzatról szól, mert benne vannak a civilek, a vállalkozások és a helyiek, tehát az erőfeszítések mindenkit érintenek.
A megújuló városháza homlokzatában helyet kapott az az időkapszula, amely a következőket tartalmazza: a beruházásról szóló képviselő-testületi határozatot, a támogatási szerződés másolatát, az aznapi Kisalföldet, a Rábaközi Magazin heti aktuális  számát, valamint a ma használatos pénzérméket.
– A lakosságnak tudnia kell arról, hogy mi történik a városban, továbbá milyen, az életminőséget kedvezően befolyásoló változásokra számíthat a közeljövőben.
Hámori György televíziónknak ezt annak kapcsán mondta, hogy lakossági fórumot rendeztek a projekt hivatalos megnyitása előtt. Elvárás, hogy az önkormányzat tájékoztassa a lakosságot az Európai Uniós pályázatokról. A kapuvári képviselő-testületnek ez nem esik nehezére, hiszen örömmel számolnak be a sikeres projektekről, s ráadásul mindig van is miről. Hámori György felidézte a megyei napilapban nemrégen megjelent, pár embernek feltett körkérdést, amelyből az derült ki, hogy nem tájékozottak az emberek a környezetükben történő fejlesztésekről. – Mindettől függetlenül összeszámoltam: csak a megyei napilapban négy alkalommal foglalkoztunk ezzel a témával, a Rábaközi Magazinban pedig szerintem a kezeim után még a lábujjaimat is bele kellene számolnom, hogy hány esetben adtunk tájékoztatást a készülő projektről – mondta a polgármester. Hozzátette: Aki nem akar tudomást szerezni ezekről a dolgokról, azt kényszeríteni nem tudjuk, de legalább azt a réteget próbáljuk megfelelő információhoz juttatni, aki nyitott és érdeklődő a város dolgai iránt. Szép számmal jelentek meg a helyiek azon a lakossági fórumon, amelyet a kapuvári városközpont megújítását célzó beruházás előtt kezdeményeztek. Mind a beruházó, és mind a kivitelező ismertette azokat a munkafázisokat, amelyek a megvalósításra várnak. Aki eljött a megbeszélésre, az teljes képet kapott a fejlesztés ütemezéséről, de a városháza továbbra is tájékoztatja az érdeklődőket többek köztt az építkezéshez kapcsolódó változásokról.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play