Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Egészségnap Kapuváron

Az egészségügyi dolgozók életeket mentenek, ennek ellenére ők szerették volna meghálálni a lakosság rájuk irányuló kiemelt figyelmét. Mivel a Kapuvári Mentők Egyesület minden évben számíthat a személyi jövedelemadó egy százalékára, valamint az egyéni felajánlásokra, elhatározták, hogy az egészségnap megrendezésével adnak vissza valamit abból a sok jóból, melyet az emberektől kapnak.

Eitler Gergely 13 éve tagja az Országos Mentőszolgálatnak. Gépkocsivezetőként kezdte pályafutását, majd a megfelelő szakképzettség megszerzése óta a mentőápolói feladatokat is ellátja.

A huszonöt fővel működő, mentőorvosok, mentőápolók és mentőgépkocsi-vezetők által alapított Kapuvári Mentők Egyesületének elnöke elmondta: A pandémia időszakában több alkalommal is elmaradt a kapuvári egészségnap, de idén bepótolták a hiányt. A rendezvény pénzügyi hátterét pályázati forrásból és egyesületi finanszírozásból teremtették elő. Az előadásokat a prevenció témakörére építették. Ebben a formában először tartották meg az egészségnapot, amit a jövőben is szeretnének megismételni.
A 2022 májusában rendezett egészségnapon már délelőtt megkezdődtek a szűrőprogramok, melyekkel párhuzamosan a vöröskeresztes véradásra várták a helyieket.
A kisebbek Kerekítő mondókás mókán szórakozhattak. Rubint Réka alakreform edzést tartott a Dr. Lumniczer Sándor utcai tornateremben. A kitartóbbak a fitneszedző táplálkozási tanácsadásán is részt vehettek. Több százan hallgatták meg dr. Zacher Gábor alkohol-, drog- és gyógyszerfüggőségről szóló előadását. Bajcsi Norbert hasonló témában osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel. Dr. Alaszné Petricz Andrea beszélgetést kezdeményezett a jelenlévőkkel. Aki kipróbálta a sportedző és táplálkozási tanácsadó testösszetétel-mérését, azt is megtudta, hogy milyen mozgásformát érdemes beépíteni a mindennapokba. Este a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar szórakoztatta a megjelenteket.

Beküldés dátuma: 2022. 05. 17.

További hírek

Hirdetés