Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Bűnmegelőzési tájékoztató és kiállítás

A „Közbiztonságunkért” Közalapítvány 850.000 forint támogatást kapott „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével" című nyertes projekt keretében elkülönített Kapuvári Civil Programalapból.  A szervezet „Hogyan tegyük biztonságosabbá a lakókörnyezetünket?” címmel nemrég kiállítást és tájékoztatót tartott a lakosságot leginkább zavaró bűncselekmények megelőzéséről. A közbiztonság megerősítéséről szóló előadások mellett drogprevenciós témával is foglalkoztak a szakemberek.

A 2007 óta nyugállományba vonult Papp Ferenc, a kapuvári "Közbiztonságunkért" Közrend, Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Közalapítvány elnöke korábban az Áfész boltvezetőjeként, majd magánkereskedőként tevékenykedett. Mint állampolgár, abszolút biztonságban érzi magát a településen, de szerinte a város többi lakója is így van ezzel. Mindezek ellenére, vagy inkább fordítva, talán épp amiatt ilyen nyugodtak az emberek, hogy több mint nyolcvan lakás csatlakozott a riasztórendszerre, melynek működését az alapítvány tagjai felügyelik. A huszonnégy órás szolgálatban lévő szakemberek Kapuváron kívül még három város és körzetének jelzéseit figyelik, amelyeket automatikusan továbbítanak a rendőrséghez. A munkaügyi hivatal felett lévő központba eddig két alkalommal futott be riasztás, s a rendőrök mindegyik elkövetőt elfogták. Papp Ferenc elmondta, hogy legalább százezer forintot kell kiadnia annak a családiház-tulajdonosnak, aki szeretne csatlakozni a riasztórendszerre, de szerinte ez nem olyan nagy összeg ahhoz képest, ha a tolvajok elvisznek valamit. Az alapítvány a szolgáltatást igénybe vevők befizetéseiből az önkormányzaton keresztül a  rendőrséget támogatja, ezenkívül telefonokat és kisbuszt is üzemeltetnek, s a balatonakali nyaralóban biztosítják az egyenruhások pihenését.

Az alkalom szüli a tolvajt, s hogy ez a megállapítás mennyire igaz, arról Varga András, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának bűnmegelőzési előadója beszélt a diákoknak. Leszögezte: Már akkor kevesebb lopás lenne, ha az emberek kicsit jobban odafigyelnének személyes dolgaikra, mert a tolvajok nem kapnának esélyt. A rendőr hadnagy ezután egyéb praktikus tanácsokkal látta el az iskolásokat, többek között a kerékpárok biztonságos tárolásával, valamint a nyitva hagyott bejárati ajtókkal kapcsolatban.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play