Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Biztonságosnak mondható környéken élünk

A rendőri vezető szerint a csornai kapitányságnak nincs miért szégyenkeznie, hisz az Egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai is a javulásról szólnak. Dr. Erdős István mindezt részletesebben is kifejtette: 13,7 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, melyből az következik, hogy Csorna, valamint a kapitányság illetékességi területéhez tartozó 39 település hazánk egyik legbiztonságosabb térsége. 2012 áprilisától hat esetben törtek be társasházi lakásokba hengerzártörés módszerével. Az ismeretlen elkövetők készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Az un. utazó bűnözők a csornai rendőrök által szolgáltatott információk alapján kerültek kézre Békés megyében. Ugyancsak tavalyi esetet, amikor üzembe, családi házba és három garázsba törtek be ismeretlenek. A két gyanúsítottként kihallgatott személy még ugyanazon év decemberében mindössze negyven perc alatt három rablásból álló sorozatot hajtott végre. Az eset nemcsak a lakosság kedélyét borzolta fel, de még a megyében is példátlannak számít a módszerük – mondta dr. Erdős István. A nagy erőkkel indított nyomozás eredményeként a bűncselekmény bejelentésétől számított három óra múlva beazonosították az elkövetőket, majd a csornaiak által szolgáltatott adatoknak köszönhetően Angliában elfogták a bűnözőket. Az autóbusz-pályaudvarnál történt eset elkövetőjét szintén hamar eljárás alá helyezték. Dr. Erdős István tanulságként hozzáfűzte, hogy az eredményes felderítéshez legalább két dolognak kell teljesülnie: ezek a gyors reagálás (72 órán belüli rendőri tevékenység), valamint a jó csapatmunka. A rendőr alezredes beszámolóját újabb biztató adattal folytatta: A csornai rendőrkapitányság nyomozási eredményessége 2012-ben több mint négy százalékkal javult a korábbi időszakhoz képest. A bűnügyi helyzeten túlmenően ugyancsak meghatározó a közterületi szolgálat munkája a városban. A rendőri jelenlét, illetve az általuk kezdeményzett intézkedések aktivitásának fokozása nem csak helyileg kitűzött cél: a járőrszolgálatnak legalább a fele gyalogosan történjen. A kapitány szerint ez utóbbi Csornán teljesült.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play