Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Betekintés a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mindennapjaiba

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara alapszolgáltatásain túl az utóbbi időben számos hiánypótló kezdeményezéssel vesz részt a térség gazdasági életében, és segíti a közösségi szervezetek, intézmények közötti párbeszédet, a mindenki számára eredményes kapcsolatépítést.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamokat szervezett az elmúlt időszakban. A vonatkozó jogszabályok értelmében minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, valamint az ott dolgozók számától függően biztosítani kell az elsősegélynyújtás személyi és tárgyi feltételeit. Előbbi elvárás akkor teljesül, ha az adott munkahelyen a tréningre jelentkező dolgozók sikeresen elvégezték a tanfolyamot.
A térségi irodavezető elmondta, hogy továbbra is nagy sikernek örvend a kamara taglátogatási programsorozata, melybe az önkéntes tagsággal rendelkező vállalkozókat vonják be. A heti rendszerességű programok több szempontból is előnyösek: egyrészt lehetőséget adnak a vállalkozások szélesebb körű megismerésére, másrészt a vállalkozások is tájékozódhatnak a kamara működéséről, aktuális programjairól és rendezvényeiről.
A kezdeményezés attól egyedi, hogy személyes találkozást tesz lehetővé a kamara és a vállalkozások között, ami szorosabb együttműködést eredményez a két fél között.
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakemberei folyamatosan figyelik a jogszabályi változásokat, az aktuális projekt lehetőségeket. Annak érdekében, hogy a vállalkozások is időben megismerjék a rájuk vonatkozó rendeleteket, jogi nyilatkozatokat és a mindenkori pályázati kiírásokat, időről időre szakmai rendezvényeket, workshopokat szerveznek számukra.

Erdős Vilmos rendkívül hasznosnak tartja a térség üzleti köreinek találkozóit. A több mint két éve alakult Nyugati Kapu Klub tagjai havi rendszerességgel találkoznak és értékteremtő beszélgetéseken fontos bizalmi kapcsolatokat építenek ki egymással.
– A klubtagok februárban egy közel 400 főt foglalkoztató veszkényi vállalkozásnál tettek látogatást, ahol betekintést nyertek az üzemi termelése, megismerkedhettek a vállalat logisztikai rendszerével is. Márciusban nyílászárók, télikertek, előtetők készítésével és kivitelezésével foglalkozó kapuvári vállalkozás volt a klub házigazdája. A program részeként szintén üzemlátogatásra került sor, illetve a házigazda vendég előadója, Újvári Lajos coach tréner Kommunikáció a cégvezetésben címmel tartott felszólalása nagy sikert aratott a tagság körében.

2024. április 26-án több mint negyven kiállító részvételével tartották meg a III. Rábaközi Szakmabörzét, mely a Fertő-rábaközi térség legnagyobb pályaorientációs rendezvénye. Az érdeklődő diákok két sátort látogathattak meg: az egyiknél a vállalkozók fogadták őket, a másik helyen pedig az oktatási intézmények és a civil szervezetek mutatkoztak be. Idén hét is-kola jelezte részvételi szándékát, köztük csornai, kapuvári, soproni, fertődi, illetve győri és mosonmagyaróvári intézményekkel. A kamara legalább olyan fontosnak tartja a civil szervezetek jelenlétét, mert megkerülhetetlen az általuk képviselt üzenet: a hagyományápolás és a közösségépítő programok. A III. Rábaközi Szakmabörze megrendezésének elsődleges célja, hogy közelebb hozza az egyes szakmákat, a térségi vállalkozások által kínált lehetőségeket a tanuló fiatalokhoz, továbbá felkeltse a pályaorientáció előtt álló diákok érdeklődését egy-egy szakma iránt. A rendezvényen közreműködő vállalkozások kiállítói standokon mutatták be az általuk kínált szakmákat, lehetőségeket. 

Beküldés dátuma: 2024. 04. 23.

További hírek

  • Elballagtak a Csukás végzős diákjai

    A végzős diákokat búcsúztatták a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola ballagási ünnepségén.

  • Hunyadisok ballagási ünnepsége Csornán

    – Rendhagyó búcsúzás az idei – fogalmazott Pál Melinda. A Soproni Szakképzési Centrum Hunyadi János Technikumának igazgatója szerint nagy megtiszteltetés és felelősség hasznos tanácsokkal útra bocsátani a végzős tanulókat.

  • Ballagás a Páli Szent Vince Iskolaközpontban

    2024. május 3-án elballagtak a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpont végzős gimnazista diákjai.

  • Felújították a CSSE klubépületét

    Örömteli hírről számolt be nemrég a Csornai Sportegyesület elnöke: Ünnepélyes keretek közt átadták a felújított klubépületet.

  • Emlékezetes majális Csornán

    Kicsik és nagyok jól érezték magukat a csornai önkormányzat által szervezett idei majálison. Zsúfolásig megtelt a Premontrei park nézőtere április 30-án, a csornai majális előestéjén.