Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beszélgetés Budai Ibolya operetténekessel

Budai Ibolya tette amit kellett: dolgozott, ellátta a családot, és persze énekelt, My Fair Ladyt, Víg özvegyet. A gyógypedagógus hölgy gyermekkora óta vonzódik az operett világához. Utánozta a régi bakelit lemezen megszólaló énekesnők előadását, s szinte kívülről megtanulta dalaikat. Eleinte szűk baráti körben mutatta be a számokat, és kb.két esztendeje nyilvános felkéréseknek is eleget tesz. Az biztos, hogy valami elindult, mert a mostani szezonban már öt felkérésnek is örülhet. Főként a környező falvak rendezvényeire hívják, de  fellépett a győri városházán is.
Ibolya nem képezte hangját, a konzervatóriumot a család anyagi körülményei miatt kellett abbahagynia. Az impulzív előadó szeretne színpadi mozgásán javítani, de két-három szám után legyőzi izgalmát és felszabadultan adja át magát a zenének. Neki is vannak kedvencei, melyekkel nemcsak a dallamviláguk miatt lép fel gyakrabban, hanem mert romantikus  érzéseket kelt benne a mély érzelmi töltet. Az előadó természetesen figyelembe veszi a felkérők ízlését: musicalt, operettet vagy filmslágereket hallgatnak-e szívesebben, de hamarosan gyermekslágerekkel is megörvendezteti közönségét. Budai Ibolyának felejthetetlen élményt nyújtott, amikor együtt énekelhetett Pintér Tiborral a rábapordányi falunapon, de nagy boldogsággal gondol vissza Vitnyédre, ahol végighallgatta és állva tapsolta Szóka Júlia az ő  előadását.
A teátrumban prózai darabokban is kipróbálta magát, de az igazi mégiscsak az ének. Első párja mindenben támogatta őt, még a gyereknevelést is vállalta arra az időre, míg kedvese az éjszakába nyúlóan próbált. Ibolyának ismét olyan kapcsolatra sikerült szert tennie, hogy számíthat a megértésre. Az amatőr énekesnek az otthona egyben a próbaterme is, amit nem egyszerű összehangolni a házi teendőkkel. A budapesti operettszínház maga a megtestesült álom, s az ott megjelenő romantikus világ Budai Ibolya számára a legszebb, ami elképzelhető. Mindehhez egy feltétel már biztosan adott: a vele született gyönyörű hang, amit remélhetőleg mielőbb felfedeznek, ezért aki olvassa, illetve hallja, az  adja tovább!
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play