Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beled vezetése nyitott az új ötletekre

A belediek többségének, így Major Jenőnek is a szoksásos „menetrend” szerint teltek el az ünnepek, ami jót jelent, mert csendben és nyugalomban tölthették a karácsonyt szeretteik körében. A kisváros lakó az év legutolsó napjára új programot találtak ki, melyet hagyományteremtő szándékkal indítottak útjára.

A városháza dolgozói a tavalyi esztendő utolsó heteit pihenéssel töltötték. A polgármester reméli, hogy mindenki kellően feltöltődve, újult erővel kezdhette el a 2015-ös évet. A beledi önkormányzat az elmúlt évről áthúzódó feladatokkal kezdi január első heteiben, de a folytatás sem lesz egyszerű, mert a következő tennivaló a költségvetés tervezése lesz. A polgármester elmondta, hogy idei első képviselő-testületi ülésüket január 20-a környékére időzítik
Visszatérve a tavalyi esztendőre, annak is a legvégére: a programokban bővelkedő Beledben újabb színfolttal gazdagodott a közélet. A szervezők december elején keresték fel a városházát azzal a kéréssel, hogy a polgármesteri hivatal támogassa kezdeményezésüket. A dolgozók nem voltak restek, és az ötlet mellé álltak, jobban mondva szedték a lábaikat, mert ez esetben a szilveszteri futásról volt szó. Major Jenő személyes részvétele csak „hab a tortán”, mert családjával egyetemben nevezett be a sportos óévbúcsúztatóra. Ahhoz képest, hogy Beledben első alkalommal tartották meg az össznépi kocogást, meglepően sokan voltak: több mint kétszázan csatlakoztak a télies időben magát ily módon felhevítő társasághoz. A hidegre senkinek sem volt panasza, ráadásul a városháza mellett zsíros kenyeret és forralt bort kínáltak a megfáradt futóknak.
A Beled Jövőjéért Egyesület és a Delta Testépítő Klub hagyományteremtő szándékkal hozta létre a programot, ezért az idei esztendő végén már a második szilveszteri futást fogják megszervezni. Némethné Erdős Ivett tavaly augusztusban vette át a Beled Jövőjéért Egyesület elnöki pozícióját, ahol két éve aktív tagként közreműködött. A civil szervezet vezetője a szilveszter napján lebonyolított program részleteiről beszélt. A városházától indult, majd az Árpád-kert megkerülésével folytatódott – gyaloglásból és a futásból álló – távok annyiban különböztek, hogy utóbbit hosszabbra tervezték, mert az egyik helyi vendéglőig vezetett tovább a szakasz. A célba érkezőket emléklappal jutalmazták. A kezdeményezéssel valójában azt akarták elérni, hogy a résztvevők a jóleső testmozgás mellett érezzék: a belediek közösségéhez tartoznak. Tavasszal kerékpártúra, színházlátogatás és koncertprogramok várnak a városban élőkre.
Major Jenő korábbi képviselői minőségében is gyakran fesztiválvárosként emlegette Beledet, mert különösen a tavasztól őszig terjedő hónapokban egymást érték a hétvégi szabadtéri rendezvények. A kisvárosban egy idő után úgy tapasztalták, hogy bizony a jóból is megárt a sok, mert néhány „buli” a gyakori ismétlés miatt kevesebb érdeklődőre tartott számot. Ezért is örülnek a mostani ötletnek, mondván: szükség van a megújulásra.
A kezdeményezés továbbá példája annak, hogy a jó hangulatú közösségi összejövetel nem csak pénz, hanem elszánás kérdése. Major Jenő nemcsak a városháza ajtaját tartja nyitva az emberek előtt, hanem elgondolásaikra is kíváncsi, ezért praktikus szempontok miatt egyetlen ötletet sem söpör le az asztalról.

Beküldés dátuma: 2015. 01. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek