Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bármikor bekövetkezhetnek a téli útviszonyok

Az önkormányzatnak nem fő profilja a hóeltakarítás, hiszen a közutak fenntartása nem rájuk tartozik, de a mellékutak járhatóvá tételére természetesen felkészültek. Elöl tolólappal, hátul pedig sószóróval szerelték fel a többfunkciós adapterekkel kiegészíthető traktort, melynek megtörtént a beüzemelése. – A síktalanításhoz beszereztük a kavicsot, valamennyi só még maradt az elmúlt évekről, és a napokban vásárolunk újabb mennyiséget – mondta az alpolgármester. Jakab Zoltán megérti, hogy mindenki szeretne balesetmentesen közlekedni, de  türelemre intette a lakosságot:  lehetetlen egyszerre minden utcában dolgozni, és egyébként is megvárják a tíz centiméteres hóvastagságot, mert nem szeretnék a drága üzemanyagot pazarolni. Először az intézmények, a gyógyszertár, az orvosi rendelő és a buszforduló körül kezdik meg a síktalanítást, és csak ezután érnek oda a magánházakhoz. Ha az időjárás olyan helyzetet teremt, akkor akár éjjel is megkezdik a munkát, de normál esetben az emberek ilyenkor alszanak, sokszor csak reggel szembesülnek a megváltozott közlekedési körülményekkel. A külterületen működő vállalatok szintén arra törekednek, hogy letakarítsák az utakat. Rendkívüli hóhelyzet esetén az önkormányzat számít a mezőgazdasági vállalkozók gépeire. Bizony volt már arra is példa, amikor a Rába Steigerrel hozták az élelmet a nagyobb városokból. Szerencsére, azért nem ez a jellemző, inkább a hóátfúvások okoznak kisebb fennakadásokat évről évre. Jakab Zoltán kijelentette: 24 óránál tovább biztos nem fog tartani az utak járhatatlansága, de azt nem lehet garantálni, hogy fél kilenckor tiszta járdán jussanak el az idősek a boltba.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play