Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Bágyogszovát polgármestere közös nyelvet beszél a helyi Fidesz-KDNP szövetséggel

Horváth László korábbi munkahelyein, név szerint a bősárkányi téesznél energetikusi, illetve gépjármű ügyintézői feladatokat látott el, a csornai tűzoltóparancsnokságon pedig a tűzmegelőzési osztályt vezette. A beszélgetőpartner megjegyezte: faluvezetőnek azért jelentkezett, mert többen kérték erre. Az őt biztató embereket viszont arra kérte, ha elindul a választáson, és netán sikerrel jár, akkor segítsék településért végzett munkájában. A volt tűzoltó őrnagy mögött két civil szervezet  sorakozott fel: a helyi vadásztársaság és a bágyogi egyházközség, melynek világi elnöke. A polgármester társadalmi megbízatásban ellátott közfeladatai mellett nem hagyja abba a mezőgazdasági munkát, de mint mondta, az eddigi 20 hektáros területet lecsökkenti, és kizárólag a család tulajdonában lévő földet kívánja megművelni, valamint felhagy az állattartással.
Az interjúban elhangzott feltételezéssel ellentétben bennünket nem az érdekelt, hogy volt-e valamilyen zavar a polgármesteri funkció átadása során, hiszen köztudott, hogy televíziónk nem a szenzációt hajhássza. Horváth László érdeklődésünkre kifejtette: Az asztal tömve volt papírokkal, melyek közül mindre rátekintett, de alaposabb áttekintésre akkor nem futotta idejéből. - Mondtam a hölgyeknek, hogy ezeket a dokumentációkat el lehet tenni, de mélyre ne rakják, mert át kívánom nézni - fogalmazott a riportalany.
A település vezetője ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy minden követ meg fog mozgatni az általános iskola felújítására kiírt 70 millió forintos pályázat megszerzéséért. Az elbírálás szeptember végi határideje ugyan már lejárt, de talán néhány hét múlva már okosabbak lesznek. Reménykedésre adhat okot, hogy a megyei közgyűlés támogatásáról biztosította a rábaközi községet.
Horváth László természetesnek tartja, hogy polgármestersége elején még csak ismerkedik a feladatokkal, hiszen nagyon sokrétű ez a tisztség, de korábbi munkaköréből kifolyólag szerteágazó ismeretségre tett szert a közigazgatásban. A vezetőnek ugyanakkor konkrét elképzelései vannak a falu jövőjére vonatkozóan, és ehhez maximálisan számít a képviselők, és a hivatali dolgozók támogatására. A volt egyenruhás egyfajta regulát ismert, s ilyen minőségében a civil szféra néha furcsállhatja megnyilvánulásait - utalt Horváth László tűzoltói múltjára -, de bármit mond, azt jó szándékkal teszi. Segíteni viszont csak annak lehet, aki maga is akarja sorsának jobbra fordulását - jegyezte meg a polgármester.
Mit szeretne elérni az elkövetkező négy évben kérdésünkre a bágyogszováti polgármester nagyot sóhajtva így válaszolt: az bizony sokrétű. Először is a vízelvezető árkok rendbe tételére helyezné a hangsúlyt. Volt tűzoltóként nemcsak a terjedő lángok, de a víz tulajdonságait is jól ismeri, s utóbbi ha kell, kéretlenül is utat tör magának. Az egyéb fejlesztésekről elmondta, hogy olyan irányban tudnak elindulni, amelyekre megfelelő pályázatokat írnak ki. A polgármesteri hivatal épületére is ráférne már egy alaposabb felújítás, hiszen az idegenek szemében ez az intézmény reprezentálja a falut. A művelődési ház sincs jobb formában, meg kellene újítani a padozatát. - Természetesen addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér - zárta a felsorolást Bágyogszovát vezetője.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play