Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az Etl család ingatlant adományozott Dör községnek


A falu elöljárója egy cseppet sem bánta, hogy az égiek aznapra nem fűtöttek be túlságosan, mert az emberek így jobban bírták a szabadtéri programokat, és nem érezték szükségét az árnyékba menekülésnek.  Dóczi Géza az üsttel való foglalatosság közben hivatalosabb témára is terelte a szót: az Etl testvérek házat hagytak a községre, és e nemes gesztusért cserébe Dörért Emlékplakettel jutalmazzák őket. A képviselő-testület tervei szerint lehet, hogy múzeummá alakítják a régi épületet, vagy lebontás után parkosítják a helyét.
Mikor azt tudakoltuk, hogy ki van jelen az Etl családból, István így válaszolt: Per pillanat az öcsém és én, s a közvetlen család mindkettőnktől. A megszólaló népes famíliával érkezett az ünnepségre, hiszen mind az öt felnőtt gyermeke eljött a párjával együtt, valamint Etl Ferenc és rokonsága. Mielőtt a testvérpár a fővárosba került volna, Dörben töltötte gyermekéveit, de később rendszeresen visszajártak a szülői házhoz. István elmondta, hogy a felmenők halála után meg sem fordult a fejükben az adományozott ingatlan felértékeltetése, tehát nem ismeri a kultúrház telkén álló ház mostani forgalmi értékét. Az Etl fivér naprakészen nem ismeri a község életét, de sajnálattal állapította meg, hogy egyre csökken a lakosság száma, ugyanakkor szép új házakkal is találkozott a településen.





Beküldés dátuma: 2010. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek