Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az enesei elkerülőt átadták, a csornait pedig legkésőbb két év múlva elkezdik

Az országgyűlési képviselő már korábban beszámolt arról, hogy milyen soktényezős a gyorsforgalmi utak és elkerülő szakaszainak megépítése, hiszen az időjáráson kívül számos egyéb dolog is befolyásolja, mint például a régészet, a lőszermentesítés, a közbeszerzés vagy a kisajátítás. – Az M85-ös gyorsforgalmi út Enesét elkerülő szakasza nem volt élet-halál kérdése, hiszen – szemben más településekkel – Enesén viszonylag gyorsan át lehetett jutni, de jövőjének szempontjából mindenképpen fontos – fogalmazott Gyopáros Alpár. Megjegyezte: A település Győr vonzáskörzetéhez tartozik, melynek a fejlődő ipar miatt folyamatosan növekszik a munkaerőt felvevő szerepe. A megyeszékhelyen állást találó fiatalok közül egyre többen választják lakhelyül a környező községeket, mint például Enesét. Az infrastruktúra fejlesztésétől továbbá azt várják, hogy erősödik a környék vonzereje, és új munkaadók jelennek meg. Az országgyűlési képviselő nem ment el azon lakossági észrevételek és kritikák mellett sem, amelyekben kérdőre vonták az ütemezés sorrendjét: Miért Enesével kezdték az építkezést? Gyopáros Alpár osztja azok véleményét, akik szerint Csornával kellett volna indítani az egész beruházást, de biztatásul hozzátette: azért a város is beállt a sorba, mert megkezdődött a több szakaszban megvalósuló gyorsforgalmi útfejlesztés előkészítése. Gyopáros Alpár a Győr és Szombathely közti teljes útszakasz átadását 2015-2016-ra prognosztizálta.
A csaknem tízmilliárd forintba kerülő beruházásról dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta, hogy az erre utazók sokkal gyorsabban és kényelmesebben áthaladhatnak az említett szakaszon, ugyanakkor a helyiek megszabadulnak az életüket eddig megkeserítő  zajtól és kipufogógáztól.

Gyopáros Alpár 2002/2003-ban dr. Áder János országgyűlési képviselő választókerületi titkáraként tevékenykedett a Rábaközben. Több esetben tapasztalta, hogy még az első Orbán-kormány idejében megkezdett, de a kormányváltás miatt a következő parlamenti ciklusra áthúzódó, számtalan elkészült beruházást a szocialisták adták át úgy, hogy a szalagátvágásokra meg sem hívták azokat, akiknek valójában köszönhető volt az egész. Az 5-ös számú választókerület mostani országgyűlési képviselője nem szeretne ugyanebbe a hibába esni, ezért miután megköszönte a szocialista kormánynak az elkerülő építését (ahogy anno, az ő részükről is illett volna), az ünnepélyes átadáson nem kívánt részt venni.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek