Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az ember önmagának tartozik felelősségel az életéért

 

– Tanárként csak remélni tudom, hogy kíváncsiságotok tudásvággyá, a kirándulás pedig célokká, tervekké érlelődött, és lelkileg  felkészültetek a nagy feladatra – hangzott a csornai Csukás iskola szalagavatóján.

Péntek Gizella Mária a végzős osztályok osztályfőnökei nevében tartotta meg ünnepi beszédét. A „feladat” ismerős volt számára, hiszen a pedagógus pályán eltöltött két évtized alatt  számos osztálytól és végzős diáktól vett már búcsút.
– Mi felnőttek szeretünk tanácsokat osztogatni a fiatalabb nemzedéknek. Még sem egyszerű mindig valami újat, valami frappánsat mondani. Talán, amire figyelmeztetnélek benneteket, hogy életünk egyik legfontosabb vállalkozása a tanulás, még pedig az a fajta tanulás, amelyet az ember kíváncsiságból tesz egy új tudományban.
A zöld szalag többféle jelentést hordozó jelkép: mindenekelőtt azt mutatja, hogy a viselője a csornai iskola végzős diákja, de az elmúlt évek emlékeként is lehet értékelni. A fiatal felnőtt kor kezdete már nem annyira felhőtlen, hiszen nagyobb kihívások, és életre szóló felelősségteljes döntések elé állítja a végzősöket. Az, hogy  a fiatalok milyen jelet hagynak életükkel  a világban,  csak rajtuk múlik – fogalmazott az osztályfőnök, aki óva intette diákjait attól, hogy a média sugallta hamis életcélok kényszere hajszolja őket.
Perlaki Sándor igazgató a szalagavató eredeti szokásának felelevenítése után a közeledő vizsgákat említette a diákoknak. A szalag jelentése messze túlmutat önmagán – hangsúlyozta az iskola vezetője. Olyan jelzés, mely a felnőtté avatás szimbóluma, irányt mutató, útbaigazító az élet további szakaszában.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play