Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az anime tévésorozatok egyenesen Japánba repítették őt

A budapesti Károli Gáspár Református Egyetem japán szakos diákja később  szeretné befejezni a hátralévő két szemesztert, de mint mondta, egyszerűen nem bírt magával. A pörgős lány hamar feltalálta magát az idegen világban, és egyik tapasztalt újságíró ismerősével médiacéget alapítottak. A fiatalok nemrégiben jelentek meg a főként amerikai és japán sztárokat bemutató, a huszonéves korosztálynak címzett, japán és angol nyelven íródott új magazinukkal, melyben terveik szerint üzleti jellegű információkat is közölnek a jövőben. Tisztában vannak azzal, hogy nem lesz egyszerű fennmaradni a piacon, de ők megtesznek mindent a sikerért - kommentálta a lány a történteket.
Ági az anime stílusú rajzfilmek által került közel a keleti kultúrához, mely magával ragadta az akkor tízéves lányt. Milyen volt az átállás a szigetországban?  Beszélgetőpartnerünknek szinte azonnal ment, sőt, itthoni ismerősei már azt is mondták rá, hogy japánosan viselkedik. A Magyarországon inkább visszahúzódóan viselkedő tini új lakóhelyén szinte rögtön kinyílt, és belevetette magát az élet sűrűjébe. - Szerintem szerencsém is volt, mert véletlenül olyan emberekkel találkoztam, akik nagyon jó fejek - mesélte Ágnes, majd hozzátette: itthon nem merte volna elkezdeni azt, amibe külföldön belevágott. Több helyen próbálkozott: egyik modellügynökséggel japán sorozatot forgatott, de felszolgálóként is dolgozik. Nagyon sok lehetőség van náluk, meg az emberek is  kedvesek, mert ha elhibáz valamit, akkor sem szidalmazzák, hanem inkább megnyugtatják őt.
Japánban természetes a pontosság, így a tömegközlekedési eszközök is szinte mindig időben érkeznek, de ha mégis késnek néhány percet, rögtön elnézését kérik az utazóközönségnek. A fiatalok szintén rendszeretők, sokszor az egész napos munka után is elmennek bulizni, de mégsem panaszkodnak fáradtságra. A tradíciók még mindig meghatározóak, de az újabb generációk már kicsit lazábban fogják fel a hagyományos keleti kultúrát. A tinédzserek kevésbé lázadóak, mint itthon, de azért rendesen próbálkoznak. A japánok szinte munkamániások, a főnök biztatása nélkül is képesek éjfélig  túlórázni  - jegyezte meg a kapuvári lány. A cégek szívesen rendeznek partikat, mert így még jobban összeforr a  beosztottak családi élete és  hivatása.
- A család hiányzik, de annyira szeretem a japán légkört, hogy haza nagyon nem vágyom - fogalmazott Kováts Ágnes. Neki az lenne az ideális, ha rokonságát is kitelepíthetné Japánba. A nagy földrajzi távolság miatt egyszer fordult elő, hogy szülei és hatéves kistestvére meglátogatta őt, és a szigetországban tapasztaltak bennük is mély nyomot hagytak. A  legutóbbi egy hónapra tervezett látogatásának ideje alatt is dolgozott, skype-on tartotta a kapcsolatot egyik menedzserével. Ági nem tudta pontosan megmondani, hogy legközelebb mikor jön haza Kapuvárra, mert foglalkoznia kell új munkájával, de egy éven belül azért ismét szeretne a 12 órás repülőút után magyar földre lépni, és családjával találkozni.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés