Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az állhatatosság és a rend szeretetét hozta magával

A Lesvárpusztán található mindössze harminc család apraja-nagyja az 50'-es, 60-'as években egymásra volt utalva, így szinte jó barátként élték meg a mindennapokat.  Ebből a környezetből indult útjára a ma már sikeres húsipari vállalkozó, aki  magánéletét tekintve is példás évtizedeket tudhat maga mögött.

Kiss Ferenc élete első tíz évét a Tét melletti, kb. 150 lelket számláló Lesvárpusztán töltötte, ahol kisgyermekként csodálatos élményekben volt része. Az akkoriban kialakult barátságok nagy része igen tartósnak bizonyult, hisz az egykori játszópajtások közül néhányukkal a mai napig  tartják a kapcsolatot. Riportalanyunk a Kiss család középső gyermekként cseperedett fel. Az édesapa a helyi téesz gépkocsivezetője volt, az édesanya pedig a családtagok ügyeit rendezgette odahaza. Beszélgetőpartnerünk az általános iskola alsó tagozatát Lesvárpusztán végezte. Nagybátyja felesége, Kiss Lászlóné Ilonka nénit ötven év távlatából is fantasztikus tanítónőként őrzi az emlékezetében.
Kiss László családja 1966-ban beköltözött Tétre, a Liszt Ferenc utcába. A város akkoriban jobb infrastruktúrával rendelkező, modernebb világot jelentett számukra, így a gyerekek iskoláztatása is egyszerűbb lett.

Ismerősünk 1968-ban a pápai húsiparhoz jelentkezett ipari tanulónak, és a három éves hentes képzés után Győrben talált állást. Leszerelése után a Közvágóhídnál helyezkedett el, majd a közben megszűnésre ítélt cég húsboltját feleségével maszekban működtették tovább. A kisvállalkozó azóta is a Győri Vásárcsarnokban szolgálja ki a fogyasztókat. A házasfelek az üzleti életben is jó párost alkotnak, mert a húsfeldolgozó szakmát szerencsésen kiegészíti az asszony kereskedelem terén szerzett tapasztalata. A vállalkozó szerint nagyon kedvelik őket Győrben, ahol az igényesebb vásárlók is elégedetten távoznak üzletükből. Forgalmazott termékeik kilencven százalékát ugyanazon beszállítótól szerzik be, a felvágottakat és kolbászféleségeket pedig egy kisebb cégnél vásárolja.

A Téten lakó, két gyermeket felnevelő házaspár közel negyven éve mondta ki a boldogító igent. Problémák az ő életükben is voltak, de ezeket megpróbálták orvosolni. A szintén húsipari végzettséggel rendelkező fiaik négy unokával ajándékozták meg a nagyszülőket.

Kiss Ferenc vallja, hogy a tiszta, ízléses környezet az ember egyik fokmérője. Szerinte erre való igényét – mint ahogy a többi pozitív tulajdonságát is – otthonról hozta. A felmenőktől örökölt céltudatosság, a kitartás és a szorgalom alapozta meg eredményes pályafutását.

A huszonötéves vadászmúlttal rendelkező vállalkozót szenvedélye pihenteti és egyben kikapcsolja. A Téten működő földtulajdonosi vadásztársaság huszonöt aktív taggal számol. Környékünkre főleg az apróvad jellemző, mint a fácán és a nyúl, de megtalálható az őz, a gémszarvas és a vaddisznó is. Riportalanyunk legnagyobb  vadászélményét a távoli Afrikában élte át. Kiss Ferenc megosztotta televíziónkkal egyetlen, eddig beteljesületlen vágyát is: ismét szeretne  eljutni a Föld harmadik kontinensére, ahol fiaival és unokáival venne részt egy izgalmas vadászaton.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play