Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Átadták a győrsövényházi szennyvízelvezetőt

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő elismerése jeléül képletesen kalapot emelt a helyiek előtt, és a győrsövényházi ünnepségen kijelentette: ez a falunap nem a szokványos, évente megtartott rendezvény, mert nagy dolgot valósított meg a település közössége: elkészült a szennyvízhálózat és -tisztító.
Vida Zotmund, a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. műszaki igazgatója leszögezte, hogy első osztályú munkát végeztek. Az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával mintegy 314 millió forint került felhasználásra. A 4,8 kilométer hosszú gerincvezetékre 335 ingatlant kötöttek rá. A 90 m3/nap kapacitású biológiai szennyvíztisztító telepről a Rábca folyóba kerül a szervesanyagoktól mentesített víz. A műszaki átadás után következhet a családi házak belső vezetékeinek közüzemi rendszerre való rákötése.
Aki figyelemmel kísérte Hokstok Imre korábbi televíziós nyilatkozatait, az láthatta és hallhatta, hogy szinte mindig elégedetten beszélt a falu életéről és az ott elért eredményekről, csupán egyetlen témával kapcsolatban szólt kissé keserűen, a hiányzó szennyvízhálózatról.  A polgármester 2011 augusztusában ismét örömmel állt kameránk elé, hogy bejelentse: – Nagy-nagy szeretettel üdvözlöm a Rábaközi Televízió nézőit! Elkészült Győrsövényház szennyvíztisztító rendszere, hozzá 4,5 kilométer csatorna, és minden házhoz egy bekötés. Az elöljáró úgy érzi, hogy elsősorban Győrsövényház lakóinak tartozik köszönettel, hiszen az ő akaratuk és kitartó támogatásuk nélkül nem tudtak volna tizenhárom évig küzdeni a beruházásért. A polgármester szerint csak az a vezető mondhatja magát sikeresnek, akire rámosolyognak az emberek, de ugyanakkor megosztják vele gondjaikat is. A pályázat nem tette lehetővé, hogy a társtelepülésekkel együtt valósítsák meg a fejlesztést, de ha hosszú távon gondolkodnak, akkor a szennyvíztisztító bővítését tervezik, hogy a környező községek is rácsatlakozhassanak a rendszerre. – A fejlesztés legnagyobb csattanója még csak most következik: 80 százalékos kihasználtságot kell elérni. Ez olyan szám, amit nagyon nehéz lesz végrehajtani – fogalmazott Hokstok Imre, aki mindezek ellenére bizakodó, hiszen az első támogatási nyilatkozatok is meghaladták ezt a mértéket, ezért most sem lehet probléma a minimális küszöb elérése. Remélhetőleg, minél többen szeretnének rákapcsolódni a vezetékes hálózatra, és kihasználni annak minden előnyét, ráadásul, aki nem igényli, annak talajterhelési díjat kell fizetnie.Győrsövényház első embere kijelentette: mióta polgármester, még sosem volt ennyi pályázati lehetőség, mint az utóbbi időben, ezért további szalagátvágásra számít még ebben az esztendőben.
Beküldés dátuma: -0001. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek