Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Ameddig az egészsége és a kedve engedik, foglalkozik a madártársasággal

A kapuvári születésű Szabó Imre eredetileg kőművesnek tanult, de Ausztriában átképezték restaurátornak. Mindent vissza tud varázsolni eredeti állapotába, ami a kővel kapcsolatos, például templomokat, kőszobrokat, emlékműveket. Úgy tűnik, nemcsak a régi épületek rendbe hozásához ért, mert tenyészetében legalább huszonötféle papagáj található. Szabó Imre gyermekkorában is foglalkozott galambokkal, tíz éve pedig papagájokat tenyészt. Ahogy gyűlt
a tapasztalat és a pénz, a hullámos és a nimfa után át-
tért a nagyobb testű, igényesebb madarakra.Szép fokozatosan gyűjtötte ismereteit, és szerezte be a nehezebben tartható fajtákat, hisz nagyon rizikós a 250 ezer forintot érő kakaduval kezdeni. A beteg madarakat nehéz meggyógyítani, ezért nagyon oda kell figyelni a tisztaságra, a friss ivóvízre és a megfelelő táplálékra. A madarak tartására szolgáló volier mérete  általában 90x200x200 cm, amely már kielégítő az állatok számára. Ha idegen személy lép be a madárházba, riadt viselkedésükkel reagálnak, de a gazdát és a feleségét jól ismerik. A szakember szerint a kevésbé szelíd állatokat is lehet szeretni, ha meg valamilyen problémája adódik, akkor megbeszéli a Fertő menti Madárbarátok Egyesületének tagjaival. A madártartó a beszédesebb jákót és a kézhez szokott kakadut kedveli igazán.
Szabó Imrének kb.tíz madarászról van tudomása Kapuváron, de valószínű, nála kevesebb hobbiállatot tartanak. Tavasszal nagyobb nyugalomra van szüksége a papagájoknak, ezért a költési idő után szívesen fogadja az előre bejelentkező látogatókat, és elkalauzolj a kisebb óvodás vagy iskolás csoportokat a  színes madárvilágban. A gazda szeretné fenntartani jószomszédi viszonyát, ezért a környező lakókkal is meg fogja beszélni, mielőtt jobban belemerül az átlagban 60 cm magasra növő, hangoskodó ara papagájok tenyésztésébe.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play