Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A világbajnokságon való indulás a tét

Győr-Moson-Sopron Megyei Amatőr Sakk Diákolimpia döntőjén alsós és felsős korcsoportban a legjobb helyezéseket a győri Móra Ferenc, valamint Arany János iskola tanulói érték el. Középiskolás korcsoportban abszolút győztesként a Révai gimnázium került ki. A fiúk között a kapuvári érdekeltségű Kurcsis Máté volt a csapat meghatározó játékosa és szervezője. A révais csapat olyan erőt képvisel, hogy az NB II.-ben és a megyei első osztályban játszanak a felnőtt bajnokságon.
Egyéniben 76-an indultak, a csapatok döntőjén pedig húszan vettek részt. A lányok és a fiúk hat-hat korcsoportban mérték össze tudásukat, a középiskolás versenyzőknél viszont alsós és felsős beosztás szerint játszottak egymás ellen. Svájci rendszerű sorsoláson  alakultak ki a párosítások, ami azt jelenti, hogy mindig az azonos pontszámú versenyzők kerültek szemtől szembe egymással. Kurcsics István tanítványai közül négyen vettek részt a megmérettetésen. A Kapuvári Sakk Sportegyesület elnöke elégedett az eredményekkel: 1. korcsoport leány kategóriájában Horváth Mira, 2. korcsoport szintén leány kategóriájában Horváth Mirtil, 1. korcsoport fiú kategóriájában a csornai Nagy László, 2. korcsoport fiú kategóriájában pedig a kapuvári Jagadics Gergely vett részt. A hét mérkőzésből négy pontot szerző utóbbi fiatalember végig harcban volt a dobogóért, és csak a végén csúszott le az ötödik helyre.

A négyévesen első versenyén induló Kurcsics Erika hétszeres megyei bajnokként, egyenes ágon bejutott az országos döntőbe, Máté pedig ötszörös megyei bajnokként bizonyította, hogy ott a helye a legjobbak között. További kitartás és szorgalom kell, hogy a diákolimpia szereplői eljussanak az országos döntőbe, tehát a kisebbek is jó úton haladnak – állapította meg edzőjük. Az U/14-es korcsoportban versenyző Kurcsics Erika négyszeres országos ezüstérmes, ötszörös magyar rapid eredményeivel korcsoportjában bent van a top háromban. A kapuvári lány ott lesz a májusi országos profi bajnokság döntőjén, ahol az első három helyezés valamelyike a cél, mely után elnyerheti az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon való indulás jogát.

Beküldés dátuma: 2014. 02. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés