Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A védőnői munka megbecsülése

A védőnő egyik legfontosabb eszköze saját kisugárzása, személyisége. Az önmaga és családja által megszerzett tapasztalatokat kamatoztatja hivatása során – fogalmazott Csorna polgármestere.

A Hungarikum Bizottság a magyar nemzeti értékek közé emelte az idén száz éves védőnői szolgálatot. A Magyar Örökség Díj kitüntetéssel elismert egyedülálló, az egészségügyi alapellátás részeként működő sajátos gondozási forma bekerült a magyar hungarikumok közé. Az Országos Stefánia Szövetséget egy évszázada a csecsemőhalandóság csökkentése, valamint a kisgyermekek életkörülményeinek javítása érdekében hozták létre. Igazodva a kor kihívásaihoz, azóta nemcsak a szervezet neve, hanem az intézmény feladatköre is megváltozott, így a hangsúly áthelyeződött az egészséges életre, a családi harmónia megteremtésére.
– A védőnők hivatása a várandós anyák, kisgyermeket nevelők támogatása, úgy, hogy közben rávezetik őket az egészséges életre – mondta köszöntőjében dr. Bónáné dr. Németh Katalin. – A jól felkészült, kedves, empatikus védőnő mentsvára lehet a bizonytalan, kétségekkel küszködő édesanyáknak. A védőnő végigkíséri életünket, születésünktől anyává, szülővé válásunkig, figyelemmel kíséri legféltettebb kincsünk, gyermekünk testi és lelki fejlődését – hangsúlyozta a védőnők felelősségét a polgármester, majd a megjelenteknek átadta a Magyar Örökség Díj jelképét, az arany korona jelvényt.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play