Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A védőnői munka megbecsülése

A védőnő egyik legfontosabb eszköze saját kisugárzása, személyisége. Az önmaga és családja által megszerzett tapasztalatokat kamatoztatja hivatása során – fogalmazott Csorna polgármestere.

A Hungarikum Bizottság a magyar nemzeti értékek közé emelte az idén száz éves védőnői szolgálatot. A Magyar Örökség Díj kitüntetéssel elismert egyedülálló, az egészségügyi alapellátás részeként működő sajátos gondozási forma bekerült a magyar hungarikumok közé. Az Országos Stefánia Szövetséget egy évszázada a csecsemőhalandóság csökkentése, valamint a kisgyermekek életkörülményeinek javítása érdekében hozták létre. Igazodva a kor kihívásaihoz, azóta nemcsak a szervezet neve, hanem az intézmény feladatköre is megváltozott, így a hangsúly áthelyeződött az egészséges életre, a családi harmónia megteremtésére.
– A védőnők hivatása a várandós anyák, kisgyermeket nevelők támogatása, úgy, hogy közben rávezetik őket az egészséges életre – mondta köszöntőjében dr. Bónáné dr. Németh Katalin. – A jól felkészült, kedves, empatikus védőnő mentsvára lehet a bizonytalan, kétségekkel küszködő édesanyáknak. A védőnő végigkíséri életünket, születésünktől anyává, szülővé válásunkig, figyelemmel kíséri legféltettebb kincsünk, gyermekünk testi és lelki fejlődését – hangsúlyozta a védőnők felelősségét a polgármester, majd a megjelenteknek átadta a Magyar Örökség Díj jelképét, az arany korona jelvényt.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Megalakult a Csornai Református Missziói Egyházközség

    Csornán jövője van a reformátusoknak, ami az Úristen ajándéka, de azért a gyülekezett tagjainak is sokat kell tennie azért, hogy önálló közösségként vegyenek részt a református egyház életében – mondta dr.

További hírek

DANUBIUS play