Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A változásokhoz hozzáedződött

Dr. Horváth Etelka legújabb munkahelye körülbelül félúton van  jelenlegi  és volt lakhelye között. A megyeszékhelyről ingázó csornai jegyző fertődi származású. Középiskoláját  Győrben, jogi tanulmányait pedig a budapesti ELTE-n végezte. Időközben megszerezte a belső ellenőri  képesítést is. A megyei tanács pénzügyi osztályán kezdő szakember munkahelyeinek számát nem szaporította, legfeljebb a „kenyéradó” neve és funkciója változott meg. Az adó- és illetékügyek intézését a kormánymegbízotti hivatalban folytatta. Az akkor még fiatal jogásznak 1990-ben nagy kihívást jelentett az épp megalakuló munkaügyi központ. A győri szervezet ellenőrzési és humánpolitikai osztályának vezetése után átkerült az országos irányító hatósághoz. A fővárosi Nemzeti Munkaügyi Hivatalban belső ellenőrzési vezetői feladatokat látott el.

Dr. Horváth Etelka az államigazgatásban eltöltött sok-sok évtizednek köszönhetően szinte „immunis” a változásokkal szemben. Edzettségének köszönhetően talán higgadtabban reagál az ad-hoc feladatokra. A jogász szakértőként több mint egy hónapja részt vesz az önkormányzat munkájában, ezért tapasztalta, hogy milyen átmeneti zavart okozott a járási hivatalok kialakítása. A korábban megszokott munkakörök felcserélődtek és több kolléga pótlása meg sem történt még. A jegyző a következő lépésben a munkaköri leírásokat tanulmányozta, hogy a lehető legésszerűbben oldják meg a feladatokat. Az ügyek gyors elintézése érdekében azok a munkatársak kapták meg az egyes tevékenységeket, akik a legnagyobb szakértelemmel rendelkeznek az adott témával kapcsolatban. Dr. Horváth Etelka úgy gondolja,  talán nem  tűnik naívnak hosszú távra szóló elképzelése, de szeretné, ha a technikainak tűnő, megszokott hivatali feladatok mögött kollégái a valódi célt is érzékelnék: az ügyfél maximális kiszolgálását.
Dr. Horváth Etelkának családja stabil hátteret biztosít: lánya utolsó évét végzi az egyetemen, fia pedig iker unokákkal ajándékozta meg őt. A nyolchónapos kicsik minden napra tartogatnak valamilyen meglepetést és örömöt. Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek