Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A változásokhoz hozzáedződött

Dr. Horváth Etelka legújabb munkahelye körülbelül félúton van  jelenlegi  és volt lakhelye között. A megyeszékhelyről ingázó csornai jegyző fertődi származású. Középiskoláját  Győrben, jogi tanulmányait pedig a budapesti ELTE-n végezte. Időközben megszerezte a belső ellenőri  képesítést is. A megyei tanács pénzügyi osztályán kezdő szakember munkahelyeinek számát nem szaporította, legfeljebb a „kenyéradó” neve és funkciója változott meg. Az adó- és illetékügyek intézését a kormánymegbízotti hivatalban folytatta. Az akkor még fiatal jogásznak 1990-ben nagy kihívást jelentett az épp megalakuló munkaügyi központ. A győri szervezet ellenőrzési és humánpolitikai osztályának vezetése után átkerült az országos irányító hatósághoz. A fővárosi Nemzeti Munkaügyi Hivatalban belső ellenőrzési vezetői feladatokat látott el.

Dr. Horváth Etelka az államigazgatásban eltöltött sok-sok évtizednek köszönhetően szinte „immunis” a változásokkal szemben. Edzettségének köszönhetően talán higgadtabban reagál az ad-hoc feladatokra. A jogász szakértőként több mint egy hónapja részt vesz az önkormányzat munkájában, ezért tapasztalta, hogy milyen átmeneti zavart okozott a járási hivatalok kialakítása. A korábban megszokott munkakörök felcserélődtek és több kolléga pótlása meg sem történt még. A jegyző a következő lépésben a munkaköri leírásokat tanulmányozta, hogy a lehető legésszerűbben oldják meg a feladatokat. Az ügyek gyors elintézése érdekében azok a munkatársak kapták meg az egyes tevékenységeket, akik a legnagyobb szakértelemmel rendelkeznek az adott témával kapcsolatban. Dr. Horváth Etelka úgy gondolja,  talán nem  tűnik naívnak hosszú távra szóló elképzelése, de szeretné, ha a technikainak tűnő, megszokott hivatali feladatok mögött kollégái a valódi célt is érzékelnék: az ügyfél maximális kiszolgálását.
Dr. Horváth Etelkának családja stabil hátteret biztosít: lánya utolsó évét végzi az egyetemen, fia pedig iker unokákkal ajándékozta meg őt. A nyolchónapos kicsik minden napra tartogatnak valamilyen meglepetést és örömöt. Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek