Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A turzmus, a kultúra és a gasztronómia jegyében szervezték a barokk ételfőző fesztivált

Az ország minden pontjáról érkezetek versenyzők a  második alkalommal megrendezett barokk ételfőző fesztiválra. A közel negyven csapat hamar benépesítette a területet.

 Klötzl Géza ötletgazda elmondta: a tavalyi évhez képest háromszor annyian jelentkeztek az idei ételfőző fesztiválra. A főzőversenyt két kategóriában hirdették meg. A csárdakonyha kategóriában indult 28 csapat sertéslapockát és sertéscombot használt a főzéshez, a 11 csapatból álló úrikonyha versenyzői pedig csirkét, pisztrángot, sertésszűzpecsenyét és marhalábszárat használtak alapanyagként. A résztvevők viszont nem használhattak gázsütőket, kizárólag szabadtűzön, tűzifával készültek az ételek. Az Opóczky István, Venesz-díjas mesterszakács vezetésével felvonult zsűri nem volt könnyű helyzetben.  A barokk életérzéshez a kor gasztronómiáját tükröző ízlésvilág nagyban hozzájárult.
– Mivel már majdnem kinőttük a rendelkezésre álló területet, egyre inkább arra törekszünk, hogy igényes programokkal várjuk a látogatókat – fogalmazott a főrendező. Idén másodszor rendeztünk – sminkesek, fodrászok – segítségével csodálatos barokk divatbemutatót, melyen korabeli ruhákban vonultak fel a hölgyek. Klötzl Géza egyik szeme sír, a másik pedig nevet, mert a turisztikai főszezon kellős közepén sokan dolgoznak a szomszédos Ausztriában, így a szakácsok egy része nem tudott megjelenni a fertődi rendezvényen. Jövőre a szomszédos országokból is várnak zsűritagokat.
A főrendező szeretné, ha idővel nemzetközivé válna a főzőfesztivál, mely remélhetőleg olyan gasztrovárossá növi ki magát, melyről csak felsőfokon lehet beszélni. – Köszönöm Rábaköz! – mondta Klötzl Géza, aki jövő évi ételfőző fesztiválra is elvárja televíziónkat.

Beküldés dátuma: 2014. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Iskolafejlesztések a fertődi térségben

  Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play