Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A segélyeket csak a rászorulók kaphatják meg Kapuváron

Az önkormányzatnak fel kell vállalnia az új szociális rendelet alkalmazását akkor is, ha ez esetleg többeknek nem tetszik. A város segítségére a valóban rászoluló rétegek számíthatnak.

Februárban kétszer ülésezett a kapuvári képviselő-testület. A kettősség okát Hámori György magyarázta el: február 15-ig el kellett fogadni a város költségvetését. Kapuváron a szokásoknak megfelelően egykörös volt a helyi büdzsé tárgyalása. A további határidős feladatok miatt a városatyák természetesen később is tanácskoztak, mert például a szociális rendelet megalkotásának határideje február 28-án járt le.
– A város lehetőségeit figyelembe véve használható rendeletet sikerült megalkotnunk. Az állami támogatások megszűnnek, viszont csak azért, hogy segélyeket tudjunk osztani, nem szeretnénk adót kivetni a lakosságra. Megpróbáljuk önerőből, a rendelkezésre álló forrásokból megoldani – fogalmazott a polgármester, aki szerint érdeksérelmek nélkül nehéz lesz az új rendelet alkalmazásán átlendülni.

A helyhatóság a zárszámadás előtt már csak egyszer módosíthatta költségvetési rendeletét, melybe beépítették az elmúlt időszak képviselő-testületi döntéseit, valamint törvényi rendelkezéseit. Az alapító okiratokat szintén a törvényi előírások szerint változtatták meg.

Beküldés dátuma: 2015. 03. 11.

Kapcsolódó hírek

  • 1848. március 15-e erőt és hitet ad a magyaroknak

    A nemzeti színű szalag hétköznapi rohanó világunkban olyan elfeledett szavakat juttat az eszünkbe, mint a hazaszeretet, a szabadságvágy, az összefogás, összetartozás, mellyel egy picit mi is részeivé válunk történelmünk nagy pillanatainak – mondta Horváth László az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett kapuvári megemlékezésen.

További hírek

DANUBIUS play