Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A nyugdíjas olimpián mindenki győztes

A hetes szám bűvöletében hajtották végre az idősebbek a játékos feladatokat. A szervezők idén úgy döntöttek, hogy a mesevilágot
megidéző, a magyar népi hitvilágban kedvelt mágikus erejű  számot hívják segítségül a hetedik nyugdíjas olimpiára.

A Beledi Általános Művelődési Központ és az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete idén hetedik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas olimpiát Beledben. Az előkészületekben és a lebonyolításban segítségükre volt a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklub.
A vidámság és a játék nem életkorhoz kötött, s mindezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az olimpiát nagyon élvezték a nyugdíjasok. A csapatok közül többen már rutinos versenyzőnek számítanak, de az edveiek például első ízben vettek részt a vetélkedőn. Az idei rangadóra tizenegy település tizenhárom csapata nevezett be. A sportvetélkedőt és játékos feladatokat kiegészítették szellemi totóval. Pallag Jánosné főszervező elmondta: a zsűrinek nem volt könnyű dolga, amikor Mátyás királyhoz hasonló igazságos döntéseket kellett hoznia.
A néhány pontszámnyi különbséggel lezárult szoros versenyen első helyezést ért el Vásárosfalu kettes számú csapata, a második helyen a fertőszentmiklósiak végeztek, míg a dobogó harmadik fokára Győrújbarát nyugdíjasai állhattak fel. A házigazda beled csapata a középmezőnyben fejezte be a versengést.
A nyugdíjasok nagyon örülnek a város kitüntetett figyelmének, hiszen a rendezvényt idén is a beledi önkormányzat támogatta. A főszervező megemlítette azokat a beledi fiatalokat, akikre éven át számíthat, és szinte kérni sem kell őket, mert önként segítenek.
Tompáné Balogh Mária is úgy emlékszik, hogy a tavalyi vagy a tavalyelőtti verseny is jó hangulatban telt. Beled polgármestere megjegyezte: A nyugdíjasok nem dologtalanok, mert mindig hasznossá teszik magukat, de ilyenkor legalább kikapcsolódnak, és a versenyszámok között jut idő a beszélgetésre.
– Voltunk már elsők, másodikak, harmadikak és negyedikek – mondta Varga Tivadar, a rábatamási „Jászai László” Nyugdíjasklub vezetője, aki csapatával ötödször vesz részt a beledi versenyen. – Jól érezzük itt magunkat, szívesen jövünk, mert ismerősökkel, kollégákkal, nyugdíjas társakkal találkozunk – tette hozzá.
– Településünk egy vagy két csapattal, de hét éve részt vesz ezen az eseményen – hangsúlyozta Molnár Sándor, aki a kezdetek kezdetén még nem volt tagja a vásárosfalui nyugdíjasklubnak, de egy ideje ő is aktívan fut a barátaival. – A jó időtöltés után szép emlékkel megyünk innen haza – hangzott a nyilatkozatban.
Gergácz Lászlóné unokájával érkezett a rendezvényre. A „Rozmaring” Hagyományőrző Egyesület elnöke szerint fontos, hogy a fiatalok lássák, milyen tartalmasan tölti szabadidejüket a nyugdíjasok.
– Mindez azért fontos, hogy a népi hagyományokat ápoljuk, és a fiatalok megtanulják az ősök tiszteletét. Nem az a lényeg, hogy hányadikak vagyunk, hanem hogy jól érezzük magunkat. A program a téli napokon sokáig téma marad. Nálunk a klub falát fotóalbumok tarkítják, és azokon a beledi nyugdíjas olimpia képei láthatók éven át. A fertőszentmiklósiak volt amikor helyezést értek el, volt amikor nem, de szurkolunk minden csapatnak. Köszönjük, hogy itt lehetünk, és minden évben boldogan jövünk, ha hívnak bennünket – fogalmazott Gergácz Lászlóné.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés