Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A napot eltakarta eleink percenként kilőtt nyílvesszője

Második alkalommal rendezték meg Kapuváron a hagyományőrző íjászversenyt, melynek Történelmi kupa elnevezésű fődíját Hámori György polgármester alapította. A Hanyi Íjászok kezdeményezésére létrehozott találkozó patronálását a Kapuvári Városszépítő Egyesület, valamint a Rábaköz-Hanság Turisztikai Egyesület, illetve egyéb magánszemély és cég vállalta magára.
A kiváló harcmodor, a taktika és a hatásos fegyver ütőképes csapattá tette a magyarokat.
Gyerekek, ifjak és felnőttek alkotják a Hanyi Íjászokat, de arra is volt példa, hogy a diák felhagyott a hobbival, míg szülőjének annyira megtetszett, hogy  „bennragadt” a csapatban. Szabó István érdeklődésünkre kifejtette: kalandozó eleink honfoglalás kori íjai félelmetes fegyvernek számítottak, ezért manapság nyugodtan tekinthetjük hungarikumnak. A színlelt megfutamodás, a hátrafele íjazás, valamint a több száz méter távolságra való célzás volt a mi erősségünk – mesélte a történelemtanár. Aki szeretné megismerni, ha nem is kimondottan e taktikákat, de magát az ősi fegyverkezési formát, és az ahhoz kapcsolódó régi szokásokat, látogasson el októbertől a Széchenyi iskolába, ahol szerdai napokon 15-től 16.30-ig, a nagyobbak pedig estig gyakorolhatják az íjászatot; aki pedig egyszer „beköltözik” a  jurtába, hamar otthonosan érezheti magát.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 02.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play