Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A kétéves gyermek már igényli a társas kapcsolatokat

A bölcsődések már kipróbálták az új játékokat, a kánikulában pedig vízpermetező fogja hűsíteni a kicsiket. A nemrég elkészült átjáró megkönnyíti a bölcsőde és az óvoda közti mozgást, így a többgyermekes szülőknek még az utcára sem kell kimenniük, mert
házon belül mindent elérnek.

Huszonhat kisgyermek vette birtokba a nemrég átadott korszerű bölcsődét, ahol akár harmincnyolc csemetét is el tudnak helyezni. A gyönyörűen felújított három csoportszobában szinte mindent kicseréltek:  új lett a bútorzat, a függöny, a szőnyegek, az ágyak, a szekrények, a székek. Eddig nem rendelkeztek sószobával, ezért Boros Imréné óvodavezető mindenki figyelmébe ajánlotta a sóterápiát, mely nemcsak az allergiásokon segít, hanem az egészséges embereknek is segít azáltal, hogy fokozza az állóképességet. A többfunkciós közösségi tér szabad mozgást biztosít a gyermekeknek, de a folyosó is tágasabb lett. Az intézmények közelsége miatt a  kicsiknek gyakran szerveznek közös programokat, ami megkönnyíti a bölcsődéből kikerüli leendő óvodások beszoktatását.
Varga Józsefné bölcsődevezető szeretne családias légkört teremteni a kisebbeknek. Nagyon felelősségteljes munka az övék, hiszen tíz-tizenhat hónapos bölcsődések még rengeteg odafigyelést igényelnek, míg a kétéves kort meghaladó gyermekek már valamennyivel önállóbbak. A szülőket részletesen kikérdezik csemetéjük otthoni szokásairól, hogy az intézménybe bekerülve minél könnyebben megtanulják az itteni  napirendet. A két év körüli gyermekek már igénylik a társas kapcsolatokat, ezért mély barátságokat kötnek egymással a bölcsődések a beszoktatást követő fél-egy éven belül.

© MOLNÁR TV. KFT.

 

 

Beküldés dátuma: 2014. 04. 22.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek