Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A gyerekek igénylik a szünidei elfoglaltságot

Amikor Pallag Jánosnénak tudomására jutott, hogy lesznek segítői – két középiskolát befejezett lány személyében –, nyomban elhatározta: idén újra indít napközis tábort. A gondolat nem újkeletű, hiszen már tizenöt évvel ezelőtt is összehívták a fiatalokat a szünidei programokra. Annak idején húsz-huszonöt tanuló is jelentkezett a turnusokra, s a kezdeményezés csak azért maradt abba, mert az ingyenes TÁMOP-os táborok „felszippantották” a diákságot.

Ezen a nyáron felkeltette az érdeklődők figyelmét a művelődési központ kézműves foglalkozása, amit egyik nap kerékpártúrával egészítettek ki – mesélte a művelődésszervező. Interjúnk készítésekor a kis csapat – két csoportra bontva – bőrből készített pénztárcákat és tolltartókat, a másik társaság pedig épp  papírmunkákkal volt elfoglalva. A nyersanyagokat az intézmény bocsájtotta a táborozók rendelkezésére, akik csak az étkezési költségekhez járultak hozzá. A szakember elárulta: a művelődési ház munkatársai mindig félreteszik a hasznosnak tűnő maradék anyagokat, kisebb tárgyakat, ami most kimondottan hasznosnak bizonyult: a bőrdarabok a felszámolt cipőüzemből maradtak meg. A napközis programot délutánonként játékos vetélkedővel színesítették. Az alkotótevékenység betetőzése az a hétvégi kiállítás, melyet a résztvevők munkáiból állítanak össze. A gyerekek otthon is megmutathatják, hogy mivel töltötték az egész hetet, mert a tábor zárásakor hazaviszik műveiket.

Pallag Jánosné szerint a szünidei program nemcsak a gyerekeknek öröm, hanem nagy segítség a munkába siető szülőknek is, mert biztonságos helyen tudják gyermekeiket, akik viszont tartalmasan töltik a hétköznapokat. A kéthavi diákmunkát vállaló Kata és Viktória pedig lubickoltak újdonsült szerepükben, de a fiatalok nemcsak ebben a táborban közreműködtek, hanem a művelődési ház többi tevékenységéből is kivették a részüket - említette a művelődésszervező.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 21.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek