Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A fotós fejben komponál

Minden jel arra mutat, hogy Tarr Gergőnek kabalaszáma a magyar hitvilágban is gyakran előforduló szerencseszimbólum:  három éve került a kapuvári tűzoltóság kötelékébe, barátnője (most már menyasszonya) jóvoltából ugyanennyi ideje költözött Edvére, és ugyancsak harminchat hónapja látott neki komolyabban a fotózásnak. Szerződéses katona korában pusztán passzióból vitte magával a család régi fotómasináját, hogy megörökítse barátait honvédségi ruhában. Szenvedélyét hetente két tekercs film ára bánta; akkoriban még nem foglalkozott a képek minőségével, csak a téma érdekelte. Első Compact digitális berendezésével a tájat, következő, ultrazoomos Bridge felvevőjével pedig az állatokat és a növényeket is megörökítette. Az apróbb rovarokat és virágokat makrotechnikával kapta lencsevégre.
Az első évben elméleti és technikai ismereteit könyvek, valamint az internet révén bővítette, s idestova két éve találkozott azzal a Molnár Istvánnal (becenevén Lisztessel), akinek munkásságát televíziós műsorainkban és az újság oldalain többször is bemutattuk. Tarr Gergő tükörreflexes gépét a képeivel több szakmai pályázaton díjnyertes természetfotós tanácsára szerezte be. A huszonnégy-negyvennyolc órás munkarendben szolgálatot teljesítő tűzoltó megtalálja az alkalmat a fényképezésre, s szinte nap nem telik el hobbijának gyakorlása nélkül.
A vérbeli fotós állandóan keze ügyében tartja a gépet, hiszen egyetlen megörökítésre érdemes pillanatot sem szeretne elszalasztani. A nagyvadak és a madarak becserkészése mellett fő témája a táj. Az emberek sajnos egyre inkább eltávolodnak a természettől – érvelt Tarr Gergő –, ezért képeivel a helyükbe hozza az élővilágot. Barátok és ismerősök kérésére egy-egy klasszikus portré fényképezését is elvállalja. Utóbbi fotókból is kiállítottak néhányat a beledi bemutatón, amelynek alkalmából természetképek, madarakról és növényekrő készült felvételek is felkerültek a terem falaira. Továbbá láthatta a nagyérdemű a lánglovag 2012-es beledi fotópályázatán nyertes Csikós a lovával című alkotását. Érdekességként a tárlat része volt az a néhány éjszakai felvétel, mely arra kereste a választ, hogy mire képes a gép és az ember csekély fényviszonyok mellett. De mi a helyzet a kreatív alkotóval, amikor egyenruhába bújik? Tarr Gergőnek szűkebb környezetében, a tűzoltóságon nem ezen jár az esze, mert ott más feladatnak kell megfelelnie. Természetfotósként pedig a legszebb h
Beküldés dátuma: 2013. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play