Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A fiatalok takarékoskodnak az energiával

A jármű rakterében berendezett kiállítás  az atomerőmű működését, valamint annak jövőjét mutatja be. A tájékoztatót meghallgató diákok számítógépes tesztfeladatokon keresztül ellenőrizhették újdonsült ismereteiket.   A csornai Széchenyi-iskola diákjait meggyőzték a tárlatvezető energiatakarékosságra vonatkozó tanácsai.
Varga Judit 7/b osztályos tanuló érdekesnek találta a mozgó kiállítást, amelyen előadást hallgattak meg a biztonságos energiaellátásról. Társaival megismerkedtek a hazai atomerőmű működésével, de kontinensenként is bemutatták a hasonló létesítményeket. A diák abból a szempontból nyugodt, hogy térségünket nem érik erős földrengések, de tudja, hogy nem minden ország ilyen szerencsés. Judit úgy gondolja, hogy osztálytársai sem fogják feleslegesen égetni a villanyt vagy működtetni a tévét.
Domonkos Rebekát elszomorította a hír: tíz-húsz év múlva még kevesebb lesz az energia. A lány felelősségteljesen kijelentette: ezentúl kétszer is meggondolja, hogy mikor kapcsolja fel a villanyt. A hetedikes tanuló szerint osztálytársaira sem jellemző a pazarlás, de az előadás hatására még jobban odafigyelnek a takarékosságra. - Teljes mértékben meg fogok változni - hangzott az ígéret -, nem fogom bőkezűen használni az energiát.
Szilágyi Gábor nem helyesli, ha csak beszélünk a környezet védeleméről, de  nem teszünk érte semmit. Azért kedvező dolgokat is látott már a széchenyis diák. - Van, ahol önkénteseket szerveznek az utcák, terek takarítására, ezáltal tisztább és szebb lesz a város. Szerinte Csorna viszonylag rendezett település, de van még mit javítani rajta. A hetedikbe járó tanulót elborzasztja a Japánban bekövetkezett atomkatasztrófa, de bízik a dolgok rendeződésében. A fiú ezentúl még jobban ügyel a szelektív hulladéktárolásra.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • Összefogás a kórházi esélyegyenlőségért Kapuváron

  Dr. Benedek Zoltánt néhány hónapja keresték fel a fogyatékkal élőket segítő civil szervezetek képviselői.

 • Infrastrukturális és tárgyi fejlesztések a kapuvári kórházban

  A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben az utóbbi időben nem volt szükség arra, hogy emberhiány miatt drasztikusan megváltoztassák a munkaidő-beosztást, az újonnan belépők kedvéért csak kisebb műszakváltásokra került sor.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

Hirdetés
DANUBIUS play