Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A férfiak gömbérzéke nemcsak a fociban nyilvánul meg

Téti Kézilabda Sportegyesület elnökhelyettese szakmáját tekintve karosszérialakatos. Kovács Tamás nagyon korán, már általános iskolás korában közel került az említett mozgásformához. A középfokú oktatási intézményben sem hagyta abba a kézit, és visszakerülve Tétre, otthon folytatta sportpályafutását. Akkoriban a győri Elektromosnál  az NB-II.-ben és NB-I./B-ben játszott, amihez már kellett technikai és fizikai felkészültség. A  régi csapatok mára megszűntek, de beszélgetőpartnerünk emlékezete szerint a győrieken kívül Komárom és Ács is benne volt ebben a körben. Kovács Tamást a foci annyira nem fogta meg, s mivel a kézilabdával nőtt fel, neki természetes, hogy ezzel a sporttal kötelezte el magát. Attól, hogy látványos, még eléggé férfias és lendületes játék a kézilabda – osztotta meg a tévénézőkkel érveit.
Téten mindig nagy hagyománya volt a kézilabdának, és a ’80-as években elég jó csapat működött a településen. A többszörös bajnokok az NB-II.-ben is indulhattak volna, ha van megfelelő anyagi támogatásuk. Az idősebb korosztály szerette volna felébreszteni a régi sikereket, ezért újra összeállt a csapat. Az azóta visszalépett Kapuvár sokáig mumusa volt a tétieknek, hiszen szinte fej-fej mellett haladtak a fiúk, ezért jó mérkőzéseket bonyolítottak együtt. A téti sportegyesület elnökhelyettese sajnálattal jegyezte meg: a téti fiatalok érdeklődése is csökkent a kézilabda iránt, továbbá a szurkolók sem igazán aktívak, ha erről a játékról van szó. A játékosok összetétele vegyes, mert más településekről érkező kézisekkel kell pótolni a helyieket, pedig a csapatmegerősítő tréningek mindig nagyon jól sikerülnek. A játékosok idejét a keddi és a csütörtöki másfél órás edzéseken kívül a hétvégi mérkőzések foglalják le, de a baráti társaságnak ez nem esik annyira nehezére. A csapat összehívása azért néha gondot okoz, mert az amatőr játékosoknak sok az elfoglaltsága, és a hobbi szintű, jelentősebb szponzori támogatást nélkülöző mérkőzéseken nem mindig tudnak megjelenni. Kovács Tamás mindent egybevetve elégedett a kategóriáján belül tavaly ezüstérmet elért csapat játékával.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play