Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A békemeneten mindenki főszereplő

Minden békemenetnek meg van a maga üzenete, amely az elöl haladók zászlaján olvasható. A legutóbbin a tömeg az 1956-os forradalom és
szabadságharc hőseire emlékezett, s a résztvevők bizonyságát adták annak, hogy nagyobb tömegben is képesek méltóságteljesen tisztelegni.

Zsúfolt busszal utaztak a csornaiak és a környékbeliek az október 23-i budapesti békemenetre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök beszédét – mondta Major András. Ezenkívül többen személyautóval érkeztek a fővárosba, hogy részt vegyenek a tiszteletteljes felvonuláson. Jó volt látni a rábaköziek mellett a szigetközi, a soproni, valamint a győri ismerősöket – mesélte a képviselő. Közel félmillió ember állt ki a kormány politikája mellett azzal, hogy együttérzésüket fejezték ki a csendes megmozduláson.
Csorna képviselője szerint a megjelentek azt is demonstrálták, hogy egységes kiállnak az elmúlt időkben, a baloldalról érkező gyűlöletkampánnyal szemben.
–Elég, ha csak a nemrégi szobordöntési akcióról beszélünk, mert úgy gondolom, sok résztvevőnek ez volt az utolsó csepp a pohárban, de említhetnénk a bajai választás kapcsán összevágott videókat, vagy a svédországi köztévében levetített, Magyarországról torz képet formáló, ráadásul magyarok részvételével készített filmet is – fogalmazott Major András, aki szerint a baloldal átlépte azt a kritikus határt, amelyet már nekik nem szabad elfogadniuk.
Úgy vélem a békemenet a politika történelmének részese lett! Az egyszerű embernek  pedig ritkán adatik meg, hogy a történelem főszereplője lehessen, s még ritkábban adatik meg, hogy mindezt békében és ne háborúban tegye. A békemenet szakralitása éppen ebben áll, hogy itt nincs első második vagy harmadik szint, nincs jelentősége annak, hogy elöl, oldalt vagy hátul gyalogolsz, csak annak, hogy egy csodálatos órán át együtt sétálsz olyan emberekkel, akik pontosan úgy éreznek, gondolkodnak és íme cselekszenek is , mint te. Egymásra mosolyogtok, mert főszereplők vagytok: egy békés, demokratikus létállapot hősei akik itt és ost közvetlen kapcsolatba léptek az egyetemes emberi értékekkel - hangzott az interjúban.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 03.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play