Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

3-tól 99 éves korig bárki részt vehetett a történelmi íjászversenyen

Az íjászat nem kor kérdése - jegyezte meg a főszervező, ezért szinte bárki benevezhetett a célba lövésre. A manó csoportba az óvodások, a gyermek kategóriába az alsó tagozatosok, az ifibe a felsősök és a középiskolások, a felnőtt csoportba pedig értelemszerűen a nagyobb lányok és fiúk, valamint a gyakorlottabb íjászok versenyezhettek. Szabó István örült az igazi “íjászidőnek”, mely akkor a legideálisabb, ha nem süt hét ágra a nap, és szinte megszűri a felhő a vakító fényt, valamint a szél sem erős. Egy-egy céltáblánál három lövés engedélyezett. Tavaly a gazdanapok keretében a KSE-pályán, 48 fő részvételével bonyolították a tíz lőállásos,  kétfordulós versenyt, s annak sikerén felbuzdulva gondoltak a folytatásra. Az idei helyszín kiválasztásában a környezet védelme és szeretete is megfogalmazódott, és a jó hangulatú találkozóval a régi hagyományos magyar íjászatot szeretnék feleleveníteni. A jelentkezők száma alapján úgy tűnik, van rá érdeklődés, mert legutóbb majdnem 80-an jöttek el a Hany Istók íjásztalálkozóra, melyen ugyan pontoznak, de a versengés nem vérre megy. Szabó István megköszönte a segítséget az íjásztársaknak, valamint a rendezvényt szponzoráló támogatóknak. A következő ilyen jellegű megmérettetést szeptember 3-án tartják Kapuváron.

A II. Hany Istók történelmi íjászverseny végeredménye:
Manó (7 évesig) 1. Józsa Csenge 272 ponttal, 2. Németh Botond 227 ponttal, 3. Völcsei Barnabás 135 ponttal. Gyermek (7-12 évesig) 1. Homor Ádám 381 ponttal, 2. Szabó Balázs 307 ponttal, 3. Németh Máté 294 ponttal. Ifi (12-18 évesig) 1. Cserháti Roland 360 ponttal, 2. Erdős Mátyás 355 ponttal, 3. Polgár Krisztián 325 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Kiss Gyula 396 ponttal, 2. Kreiter Csaba 365 ponttal, 3. Szabó Ferenc 362 ponttal. Lányok - gyermek (7-12 év) 1. Bors Dorina 164 ponttal, 2. Preidl Diána 120 ponttal, 3. -. Ifi (12-18 évesig) 1. Sipos Patrícia 227 ponttal, 2. Tóth Krisztina 225 ponttal, 3. Herenkovics Adél 203 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Szabóné Vida Krisztina 307 ponttal, 2. Józsa Krisztina 276 ponttal, 3. Völcseiné Markó Mónika 201 ponttal.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play