Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Próbálok mindenkinek a kedvében járni"

Mező Jenő mielőtt elindította vállalkozását, az ikrényi gazdaságban dolgozott, és a téesz Ifájának vezetése közben kapott kedvet a buszozáshoz. A kezdetekkor mindössze egy  traktorral rendelkezett, ami helyett néhány év múlva tehergépjárművet vásárolt, az Ifa-buszt pedig a tizenegy fős baráti társaság totónyereményének rá eső részéből vette meg. Az állandó fuvaroktól  elhasználódnak járművei, ezért időnként muszáj cserélni, de ma már olyan busszal rendelkezik, amellyel külföldre is bátran elmehet. Mivel autószerelő, a régebbi Ikaruszokat még maga is megjavította, de a mostani modern járműveket a kerékcserén kívül már szakszervizre bízza. Egyik legidősebb négykerekűje elérte a harminc éves kort is, melynek puha üléseit nagyon kedvelték a nyugdíjasok, mert kényelmesebbnek találták. A vállalkozó szerint  hosszabb utazáskor érdemes lekötni a gyerekek figyelmét valamilyen videofilmmel, mert hamar szétbütykölik a kezük ügyébe kerülő dolgokat a buszon. Mező Jenő hangsúlyozta: vezetés közben nem tudja teljes odafigyeléssel a tájat szemlélni, de a rengeteg útvonal közül a spanyol tengerpart tetszett neki leginkább, de lenyűgözte Párizs, ahol éjszaka pillantotta meg először az Eiffel-tornyot. Rómában főleg a motorosokra kell ügyelni, mert minden irányból előznek és még a járdára sem átallanak felhajtani.
A hozzátartozók már megszokták a családfő hosszabb távolléteit; gyermekei felnőttek és élik saját életüket, de fia szintén hasonló pályát választott, mert kamionsofőr lett.  Mező Jenő szervezett útjait sokan ismerik. Az előrelátó iskolai osztályok például már szeptemberben lefoglalják nála a tavaszi kirándulás időpontját, ezenkívül sok visszatérő nyugdíjas vendége van, sőt, az egyik volt tanárnő idegenvezetést is vállal a hazai kirándulásokon. Az enesei önkormányzat egyhetes Róma környéki útra készül, a rábapatonai Bolero Tánccsoportot pedig hódmezővásárhelyi versenyre fogja szállítani. Jól érzi magát a sofőr, ha utasai  nótáznak hazafele, vezetőtársai közül pedig azokat kedveli leginkább, akik udvariasan jeleznek egymásnak. Azért érezhető, hogy apad az emberek pénztárcája, mert egyre nehezebben szerveznek komplett csoportokat az utazási irodák.
Mező Jenő néha nem bánná, ha három szeme lenne, mert egyiket a visszapillantóra, a másikat a külső tükörre szegezné, a harmadikkal pedig folyamatosan előre nézne. A balesetveszélyes helyzeteket ő sem kerülheti el, de szerencsére komolyabb baj nem történt vele az utakon. A vállalkozó megjegyezte: felelősségteljes és odafigyelést igénylő tevékenység az övé, hiszen járművével nem élettelen rakományt szállít, hanem különböző korú is igényű emberekkel  foglalkozik. A váratlan helyzetekre nem lehet felkészülni, erre főleg születni kell - jelezte a buszsofőr.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play