Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"

A Rába folyó közelsége hozta a víz és az úszás szeretetét a rábakecöli Kovács családnak – mesélte az édesanya, akinek lánya viszont egy sajnálatos esemény miatt került az uszodába. A mozgékony Gerdát nem zavarta a mindennapos iskolai testnevelés, sőt, kimondottan élvezte, viszont  elég gyakran megsérült a bokája és a térde. A néhány éves korában már úszógumival a szabadfolyású vizeken is magabiztosan mozgó diák orvosai tanácsára kezdte a fedett fürdőhelyeket látogatni. Az ízületek kímélése miatt a keményebb talajsporttól eltanácsolt lány az úszótanfolyam befejezése után  visszajárt edzeni Celldömölkre. Márkus Imre edző tehetségesnek tartotta Gerdát, ezért  a látogatások idővel egyre sűrűbbé váltak, de a mindennapos utaztatást mégsem tudták vállalni. Versenyek előtt gyakrabban, de legalább heti kétszer eljártak az uszodába. A Kovácsék nem sajnálták a nevezési díjas versenyek beugró összegét, mert a sikerélmény tovább inspirálta a kezdetben csak házibajnokságokon küzdő úszópalántát, aki ha néha fáradtnak is érzi magát, trénere biztatására mindig képes folytatni a munkát. A pillangó, hát- és mellúszásban jeleskedő hetedik osztályos tanuló szerint nagyon fontos az alapos bemelegítés, a végén pedig a nyújtás, ezért a szárazon végzett gyakorlatokat is komolyan kell venni. Az átlagosan háromezer, de intenzívebb edzéseken ötezer métert is leúszó lány hasznosnak tartja a kemény tempózást. Természetesen neki sem egyforma minden napja, néha bizony nehezebben megy, de úgy vette észre, ha kellőképpen hisz magában, akkor jobban tud teljesíteni. Kovácsné Szabó Ibolya a történethez már csak annyit fűzött hozzá, hogy nem ijednek meg a nehézségektől, hiszen azok viszik tovább a világot, s nem hajszolják mindenáron a dobogó legfelső fokára való feljutást, mert a tisztes helytálláson kívül a következetes tanulást várják el leányuktól.
Az Év sportolójának választott rábakecöli lány szűkös időbeosztása mellett idejekorán belejött abba, hogy a főiskolásokra jellemző módon, szinte a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteket is kihasználja a tanulásra, de amíg örömet jelent neki az úszás, nem fogja abbahagyni. Gerda szeretné, ha kortársai saját példáján okulva elkezdenék a sportot, mert “ha akarják, akkor bármit el lehet érni”.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play