Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

„Van bennünk egy közös pont: mind barbacsiak vagyunk”

A falunap a megnyugvás és megbékélés ideje, amikor az elszármazottak is hazatérnek, hogy meglátogassák rokonaikat és a rég látott falubelieket.

Nyár elején hagyományosan megrendezik Barbacson a rábaközi horgásztalálkozót és falunapot.
– Több szempontból is különleges ez a nap, mert együtt lehet a falu apraja-nagyja és olyan ünnep, amely nem munkával, hanem szórakozással telik – mondta Abdai Zsolt köszöntőjében. A polgármester szerint érdemes erre a napra várni, mert az emberek önfeledten beszélgethetnek és szórakozhatnak egymással. Kilépve a mókuskerékből , az lesz a legnagyobb gondjuk, hogy jól érezzék magukat.
A község lakossága könnyű és nehéz pillanatokat egyaránt megélt az elmúlt években, ezért a helyiek olykor vitába keverednek egymással.
– Ez az élet sója, amely ahhoz kell, hogy észrevegyük azokat a helyzeteket is, amikor egymáson segítünk, amikor az utcán beszélgetünk, hogy éreztessük, gondolunk rá és törődünk vele. A különbözőség ellenére van bennünk egy közös pont: mind barbacsiak vagyunk. Mindannyian kivesszük a részünket a közösségi életből, építjük-szépítjük otthonunkat, vagy közösségi munkát végzünk. Említhetném a templomba járókat, akik hétvégenként feldíszítik a templomot és elmennek a szentmisére. A sportolók rendszeresen gondoskodnak arról, hogy vasárnap délutánonként a futballszerető közönség élvezze a jó időt és a társaságot. Az év minden napján meg van a lehetősége, hogy találkozzunk ismerőseinkkel, azonban ha máskor nem is, de a falunapon biztosan elfelejtjük a mindennapi gondokat – fogalmazott Abdai Zsolt.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Gondűző falunap Győrsövényházon

    A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

További hírek