Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Volt a világon egy szegény asszony, annak volt egy kakasa...

A Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központ óvodája öt csoporttal üzemel, s mellette két bölcsődés csoport is helyet kapott az épületben. Az idei Mesehét alkalmával különleges programok várták a kicsiket: A bábkészítés mellett maradt idő a sütésre-főzésre, ezért hamuban sült pogácsával csillapították éhségüket, kisállat- simogatóra indultak, de előtte feldíszítették óvodájukat, a hét legvégén pedig megtekinthették a bábelőadást – mondta Csécs Károlyné óvodavezető.
Kíváncsi gyermekarcok kukucskáltak a félig kinyílt óvodaajtón át az emeleti tornaterembe. Érezték a kicsik, hogy itt valami egészen más következik, mint amit nap mint nap átélnek. Bár munkatársunk kamerája is nagyon vonzó volt számukra, azért az óvónők segítségével mindenki megtalálta a maga ülőhelyét, s a sorra érkező csoportokkal nemsokára benépesült a helyiség. Hogy mi okból gyűlt össze e sokadalom? A több méter hosszan felállított paravánnál megkezdődött az előadás. Az óvónők meseországból érkeztek a gyerekekhez, hogy elhozzák a „Kiskakas gyémánt félkrajcárja” című történetet. Előkerült a tarisznyából a varázsfurulya, melyen felcsendült a Jankovics Marcell televíziós rajzfilmsorozatának epizódjaiból jól ismert Magyar népmesék sorozat dallama. Az óvodások teljes odaadással élvezték a bemutatót, harsány nevetéssel, a végén pedig vastapssal jutalmazták a produkciót. A zárás is sok izgalmat tartogatott, mert  lehullott a lepel a paraván mögül megszólaló hangok valódi tulajdonosairól, és a gyerekek nem kis örömére egyesével mutatkoztak be a mese szereplőinek bőrébe bújt óvónők.

Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.