Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Vizes játék a szünidőben

A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Iskola diákjai látogattak nemrég a Pannon-Víz csornai telephelyére, ahol minden évben fogadják a nyári táboron részt vevő fiatalokat.

– Ha bárkinek hasonló igénye van, nyugodtan keressen meg bennünket, szívesen fogadjuk a gyerekeket – mondta Tóth László. Hozzátette: a cégnek elemi érdeke, hogy minél több jól használható szakember dolgozzon náluk, ezért egyfajta pályaorientációs céllal is szervezik az ilyen összejöveteleket.
Az iskolások végigkísérhetik a víz útját, vagyis elindulnak a kutaktól, működés közben nézhetik meg a szűrőket és a szivattyúkat. A szakemberek a vízmű terepasztalon szemléltetik a gyerekeknek az egész rendszerben lévő folyamatokat. A játékos formában szervezett vízmű látogatás során a diákok kisebb nyereményekkel is gazdagodnak. Legutóbb a víz helyi körforgását figyelhették meg azokon az ereszcsatornára emlékeztető, műanyagból készült mini folyócskákon keresztül, melyek megmutatták, hogy működnek a zsilipek és a vízkormányzás.
A diszpécserszolgálat vezetője elmondta, hogy a nyári hónapok alatt mire érdemes odafigyelni a háztartásokban. Javasolta, hogy támassza ki mindenki a vízmérőakna tetejét, mert előnyös lehet a szellőztetés. A nyaralásra indulók jól teszik, ha lezárják a vízvezetéket, hiszen számtalanszor csőtöréssel szembesültek a haza érkező családok.
– Nyári melegben könnyen előfordulhat, hogy kiszáradnak a bűzelzárók. Az „U” alakú csőben lévő vízdugók a csapok alatt találhatóak, melyek arra hivatottak, hogy elválasszák a lakás és a csatorna légterét. A nyaralás után nincs más teendő, mint ki kell nyitni a vízcsapokat, hogy a bűzelzárók felteljenek.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek