Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vizes játék a szünidőben

A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Iskola diákjai látogattak nemrég a Pannon-Víz csornai telephelyére, ahol minden évben fogadják a nyári táboron részt vevő fiatalokat.

– Ha bárkinek hasonló igénye van, nyugodtan keressen meg bennünket, szívesen fogadjuk a gyerekeket – mondta Tóth László. Hozzátette: a cégnek elemi érdeke, hogy minél több jól használható szakember dolgozzon náluk, ezért egyfajta pályaorientációs céllal is szervezik az ilyen összejöveteleket.
Az iskolások végigkísérhetik a víz útját, vagyis elindulnak a kutaktól, működés közben nézhetik meg a szűrőket és a szivattyúkat. A szakemberek a vízmű terepasztalon szemléltetik a gyerekeknek az egész rendszerben lévő folyamatokat. A játékos formában szervezett vízmű látogatás során a diákok kisebb nyereményekkel is gazdagodnak. Legutóbb a víz helyi körforgását figyelhették meg azokon az ereszcsatornára emlékeztető, műanyagból készült mini folyócskákon keresztül, melyek megmutatták, hogy működnek a zsilipek és a vízkormányzás.
A diszpécserszolgálat vezetője elmondta, hogy a nyári hónapok alatt mire érdemes odafigyelni a háztartásokban. Javasolta, hogy támassza ki mindenki a vízmérőakna tetejét, mert előnyös lehet a szellőztetés. A nyaralásra indulók jól teszik, ha lezárják a vízvezetéket, hiszen számtalanszor csőtöréssel szembesültek a haza érkező családok.
– Nyári melegben könnyen előfordulhat, hogy kiszáradnak a bűzelzárók. Az „U” alakú csőben lévő vízdugók a csapok alatt találhatóak, melyek arra hivatottak, hogy elválasszák a lakás és a csatorna légterét. A nyaralás után nincs más teendő, mint ki kell nyitni a vízcsapokat, hogy a bűzelzárók felteljenek.

Beküldés dátuma: 2018. 07. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.