Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Visszatér az élet a kulturális intézményekbe, nyit a csornai művelődési központ

Hosszú, több hónapos zárva tartás után eltérő időpontban, de kinyitottak a csornai kulturális intézményegységek.

Az épületekbe a koronavírus elleni védettséget igazoló kártyával, valamint annak hitelességét bizonyító személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel vagy jogosítvánnyal) rendelkező látogatók léphetnek be, illetve az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében érkező, 18. életévét be nem töltő kiskorúak.
Szalayné Galambosi Tímea elmondta, hogy kollégái ellenőrzik az érvényes kártyákat. Abban az esetben, ha a látogató ezt nem tudja felmutatni, az intézmény szolgáltatásait sem veheti igénybe.
– Bár rendelet nem teszi kötelezővé a látogatóknak a maszkhasználatot, de a bejárati ajtókra kifüggesztett tájékoztatóban kérem, hogy kollégáim és vendégeink védelme érdekében az intézményegységek területén viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot. A művelődési központba már bejelentkezett csoportjaink egy része, s már tartottak foglalkozásokat – fogalmazott az intézményvezető. A nagyobb rendezvények szervezése is megkezdődött, de azok megtartására valószínű csak nyáron lesz lehetőségünk.
A könyvtár részleges felújítása 2020 novemberében befejeződött, az ünnepélyes átadóval kapcsolatban pedig még nem született döntés, ezért továbbra is a könyvtár-pakk szolgáltatás érhető el. Az olvasók a kért dokumentumokat az online katalógusból választhatják ki. A megkereséseket továbbra is telefonon vagy e-mailben várják. A kölcsönzéshez meg kell adni az olvasó nevét, születési évét, az olvasójegy számát, valamint a könyv szerzőjét és címét. A könyveket előre egyeztetett időpontban lehet átvenni és leadni a könyvtár ajtajában: hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig. A csornai múzeum 2021. május 12-én nyitott és keddtől szombatig 9-től 15.30-ig látogatható.

Beküldés dátuma: 2021. 05. 25.

További hírek