Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Virágos környezet: a látvány önmagáért beszél

2012-ben is folytatódik a virágosítási akció Kapuváron. Már tavaly több ezer muskátlipalántát osztottak ki a lakosságnak, idén pedig még változatosabb fajtákat kínálnak jócskán a piaci ár alatt. Igaz, a virágok java része az ablakokba került, de ezáltal is hangulatosabb lett a város. A virágzó növény április végén, május elején kerül ki a szabadba, a rossz idő beálltával viszont fagymentes helyen teleltetni kell. Aki ősszel nem tudja biztonságos helyre tenni, az minden szezon elején újat szerez be. A televíziónknak nyilatkozó Csapó András azt javasolja, hogyha lehet, inkább friss palántával próbálkozzanak, mert a növény vírusos betegség hordozója lehet. A kb.hét cm átmérőjű földlabdával árusított növényeket a helyiek a balkonládákba ültették, és a házak díszei, hála az egész éven át tartó gondozásnak. Nagyon fontos, hogy reggelente öntözzünk a nagy melegben. Az idei esztendőben a futómuskátlinak két fajtáját is kínálják: a dupla és a szimpla virágú változatát, de ugyanígy az álló növésűt. Ezek mindegyike jól bírja az erős napsütést. A kertész a petúniát szintén az erkélyekre javasolja.Csapó András járva a települést, örömmel tapasztalta, hogy nem közömbösek az emberek a környezetük iránt.  Amikor a városképről beszélünk, a lakóházak és az utcák díszítését szerves egységként kell kezelni – fogalmazott a szakember. Hozzátette: az utcafrontban elhelyezett növényekkel a magánházak tulajdonosai is nagy mértékben befolyásolhatják a településről kialakított jó benyomást, ezenkívül a pozitív példával a szomszédok ösztönözhetik egymást.
A honi kertészek rengeteg olyan fajtával rukkolnak elő, amelyek nemcsak itthon számítanak kuriózumnak. Kapuvár nem akarja lemásolni a burgenlandni kerteket, hanem az egyéni vonásokat szeretnék kiemelni, így a saját termesztésű virágokkal szépítik a várost.
Várja a turistákat a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum, ahol nemrégiben festők és kőművesek jártak, mert megújították a teljes épületet. Németh D. László, a Kapukom ügyvezetője leszögezte: a centrum nem volt nagyon rossz állapotban, de szeretnék még vonzóbbá tenni a látogatóknak. A nagyjavítások jelentős részét az önkormányzat finanszírozta, március 1-je óta pedig a Kapukom vette át a ház kezelését. A földszinttől az emeletig, beleértve a konferenciateremet is, teljesen átfestették és mázoltatták az épületet. Kicserélték az álmennyezet meghibásodott elemeit, a konyhát és a szobákat is újra meszeltették. A tanácskozó helyiség jól kihasználható az épületben, és már májusra több lekötött időpont van a különböző rendezvényekre. A napjaink marketingstratégiáját érinti, hogy minél előbb vegyék használatba a kerékpárokat, és magát az épületet. Aki pedig két kerékkel sem akarja elhagyni Kapuvárt, csak pihenni szeretne, annak igazi városi piknikezőhely lehetne a gyönyörű hátsó kert. Az ügyvezető továbbá elmondta: a kerékpáros központot érintő hosszabb távú terveket csak a várossal közösen lehet megvalósítani. Az önkormányzati tulajdonú kft.várja a vendéglátásban és szállodaiparban jártas vállalkozások, szakemberek jelentkezését, akik szívesen a partnerei lennének a komplexum üzleti felvirágoztatásában.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.