Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Virágos környezet: a látvány önmagáért beszél

2012-ben is folytatódik a virágosítási akció Kapuváron. Már tavaly több ezer muskátlipalántát osztottak ki a lakosságnak, idén pedig még változatosabb fajtákat kínálnak jócskán a piaci ár alatt. Igaz, a virágok java része az ablakokba került, de ezáltal is hangulatosabb lett a város. A virágzó növény április végén, május elején kerül ki a szabadba, a rossz idő beálltával viszont fagymentes helyen teleltetni kell. Aki ősszel nem tudja biztonságos helyre tenni, az minden szezon elején újat szerez be. A televíziónknak nyilatkozó Csapó András azt javasolja, hogyha lehet, inkább friss palántával próbálkozzanak, mert a növény vírusos betegség hordozója lehet. A kb.hét cm átmérőjű földlabdával árusított növényeket a helyiek a balkonládákba ültették, és a házak díszei, hála az egész éven át tartó gondozásnak. Nagyon fontos, hogy reggelente öntözzünk a nagy melegben. Az idei esztendőben a futómuskátlinak két fajtáját is kínálják: a dupla és a szimpla virágú változatát, de ugyanígy az álló növésűt. Ezek mindegyike jól bírja az erős napsütést. A kertész a petúniát szintén az erkélyekre javasolja.Csapó András járva a települést, örömmel tapasztalta, hogy nem közömbösek az emberek a környezetük iránt.  Amikor a városképről beszélünk, a lakóházak és az utcák díszítését szerves egységként kell kezelni – fogalmazott a szakember. Hozzátette: az utcafrontban elhelyezett növényekkel a magánházak tulajdonosai is nagy mértékben befolyásolhatják a településről kialakított jó benyomást, ezenkívül a pozitív példával a szomszédok ösztönözhetik egymást.
A honi kertészek rengeteg olyan fajtával rukkolnak elő, amelyek nemcsak itthon számítanak kuriózumnak. Kapuvár nem akarja lemásolni a burgenlandni kerteket, hanem az egyéni vonásokat szeretnék kiemelni, így a saját termesztésű virágokkal szépítik a várost.
Várja a turistákat a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum, ahol nemrégiben festők és kőművesek jártak, mert megújították a teljes épületet. Németh D. László, a Kapukom ügyvezetője leszögezte: a centrum nem volt nagyon rossz állapotban, de szeretnék még vonzóbbá tenni a látogatóknak. A nagyjavítások jelentős részét az önkormányzat finanszírozta, március 1-je óta pedig a Kapukom vette át a ház kezelését. A földszinttől az emeletig, beleértve a konferenciateremet is, teljesen átfestették és mázoltatták az épületet. Kicserélték az álmennyezet meghibásodott elemeit, a konyhát és a szobákat is újra meszeltették. A tanácskozó helyiség jól kihasználható az épületben, és már májusra több lekötött időpont van a különböző rendezvényekre. A napjaink marketingstratégiáját érinti, hogy minél előbb vegyék használatba a kerékpárokat, és magát az épületet. Aki pedig két kerékkel sem akarja elhagyni Kapuvárt, csak pihenni szeretne, annak igazi városi piknikezőhely lehetne a gyönyörű hátsó kert. Az ügyvezető továbbá elmondta: a kerékpáros központot érintő hosszabb távú terveket csak a várossal közösen lehet megvalósítani. Az önkormányzati tulajdonú kft.várja a vendéglátásban és szállodaiparban jártas vállalkozások, szakemberek jelentkezését, akik szívesen a partnerei lennének a komplexum üzleti felvirágoztatásában.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.