Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vigyázzunk a férfiakra!

A tizenhetedik alkalommal megrendezett csornai egészségnap szervezői valószínű abból a tapasztalatból indultak ki, hogy az erősebbik nem tagjai kevésbé figyelnek a testi-lelki egyensúlyra,  ezért orvoshoz is ritkábban fordulnak. A „Nők a férfiakért” mottóval indított program a hölgyek egészségügyi problémái közül is bőven merített, ezért a prosztata megbetegedések mellett a női vizelettartási gondok kezelése is szóba került. Dr. Karczag Margit elégedetten nyugtázta: mint ahogy előre számították, sokan eljöttek a szűrő és felvilágosító programokra. A Csornai Nőegylet tagja beszélt arról a kb. két hónappal ezelőtt tartott, s főleg a középkorú nők egészségügyi problémával foglalkozó egészségnapról is, melynek Endrei Judit népszerű televíziós személyiség volt a vendége.
A novemberi program a Kapuvári Mentők Egyesületének elsősegély bemutatójával kezdődött, majd dr. Korányi László urológus főorvos a prosztata megbetegedésekről és a női vizelettartási problémákról tartott előadást. A prosztata szűrés fizikális vizsgálat nélkül zajlott, mert egy csepp vérből is ki lehet mutatni a kezdődő eltéréseket. Az ingyenes szűrések között szerepelt a hallásellenőrzés, a szemnyomás-, a testzsír-, a vérnyomás-, és a szívstressz mérése.
Ferenczi László nem először vett részt a csornai egészségnapon, mely a nőknek és férfiaknak egyaránt hasznos. A riporterünknek nyilatkozó úr abban bízik, hogy a szűrővizsgálatok mindenkinek megnyugtatóak lesznek, akinek pedig az eredménye indokolja,  még időben kivizsgáltathatja magát. Kristóf Lászlónénak a Rábaközi Televízió adása hívta fel a figyelmét az egészségügyi programra, ezért úgy döntött, idén ő is meglátogatja.

Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.