Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vidám cserkésztalálkozó Csornán és Farádon

A Magyar Cserkészszövetségnek összesen tíz kerülete van, és ebből a harmadikhoz tartozunk mi csornaiak is - hangzott Szár Gyula parancsnoktól. A huszonegy csapatból álló kerület rendezvényén résztvevőknek a szállást a csornai katolikus iskola biztosította.  Márton atya által bemutatott lélekemelő szentmise után Bertalan testvér kalauzolta az apátságban gyülekező fiatalokat, de a helyi múzeum munkatársai is szívesen látták őket. A szabadtéri sorversenyeket a farádi általános iskola udvarán tartották meg. Szár Gyula a regionális rendezvény előnyének nevezte, hogy a különböző településről érkező cserkészek bátran ismerkedhetnek egymással. A csornai “anyacsapathoz” tartozik még a farádi és az acsalagi raj, de más községből is járnak ide diákok. A cserkészvezetők nem titkolt szándéka, hogy célzott programjaikkal nevelő hatású elfoglaltságot szervezzenek a résztvevőknek.
- A gyerekeket mi arra neveljük, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék. Ennek szellemében a becsülettel elvégzett munka központi szerephez jut - jelezte Eőry Cecília rajparancsnok, majd így folytatta: Közmunkaprogram keretében köztéri szobrokat tettünk rendbe, árkot takarítottunk a faluban, a katolikus plébánián illetve az evangélikus parókián is végeztünk munkát. A tavaszi nagytakarítást követően a cserkészek hulladékgyűjtésbe kezdenek, majd részt vesznek a farádi virágosítási programban. A kirándulást Budapestre és Törökbálintra tervezik. A fővárosban a Terror Háza Múzeumot és a libegőt, utóbbi helyen pedig a jégkrémgyárat látogatják meg.
Szár Gyula mindezekhez hozzátette: a gazdasági válság miatt megcsappantak a támogatóik, de továbbra is számíthatnak a települési és a megyei önkormányzatra, a plébániákra, valamint a vállalkozók tárgyi hozzájárulására. Lenne helye a segítségnek, hiszen időnként pótolni kell a különböző  eszközöket, a kirándulásokon használt sátrakat, a cserkésztanya is időről időre kisebb felújításra vár. A csapatparancsnok leszögezte: számukra a  legfontosabb, hogy legyenek cserkészeik, ezért várják a csatlakozni szándékozó fiatalokat, a szülőktől pedig azt kéri, bízzanak nevelőmunkájukban, hisz ők is jót akarnak gyermekeiknek. Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.