Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vezessünk türelmesen, hogy mindenki hazaérkezzen!

– Közlekedési szempontból az évszakok közti átállás időszaka a legveszélyesebb, mert ilyenkor hirtelen megváltoznak a környezeti és útviszonyok – mondta Buthi Gyula. A ködös időjárás és a csúszóssá vált utak miatt a télkezdet még nagyobb odafigyelést igényel a közlekedőktől. A rendőr őrnagy azt ajánlja az útrakelőknek, hogy mielőtt elindulnak, tájékozódjanak a körülményekről. Ausztriában több ezer eurós bírságra számíthatnak azok a gépjárművezetők, akik november 1-je után nyári gumival autóznak. – A gumicserét Magyarországon is ajánljuk, mert hét fok alatt a nyári guminak nincs megfelelő tapadása. Amennyiben valaki hosszabb útra indul, előtte vizsgáltassa át gépjárműve műszaki állapotát. A tankban lehetőleg több üzemanyag legyen, mert ha elakad az autós, akkor is melegen tudja tartani a jármű utasterét, de ugyanilyen fontos a feltöltött mobiltelefon, melyen segítséget lehet kérni. Buthi Gyula szerint az ünnepek közeledtével olyanok is a volán mögé ülnek, akik egyébként ritkán teszik ezt; rájuk még inkább vonatkozik az óvatosság, mert a veszélyhelyzetekben lassabban reagálnak. A rendőr őrnagy a rutinos sofőröket arra kérte, hogy legyenek velük elnézőek, mert azon a néhány percen már semmi sem múlik, illetve ha mégis, akkor a türelmes vezetéssel a balesetek elkerülhetőek. A kerékpárosok és a motorosok főleg arra figyeljenek, hogy  jól láthatóvá tegyék magukat a többi közlekedő számára. A láthatósági mellény a segédmotoros kerékpárosoknak is kötelező lakott területen kívül. A rendőr őrnagy hozzátette: munkatársai először csak figyelmeztetnek, de akit többször is megintenek, annak előbb-utóbb bírságot kell fizetnie.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.