Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Versenyeken adnak számot tudásukról

Sarok Bálint a diákolimpián távolugrásból az országos döntőbe jutott. A nyolcas mérkőzés első körében még harmadikként szerepelt, végül 5, 34 méterrel az ötödik helyen fejezte be a versenyt. Kajos Lászlóné felkészítő tanár szerint a fiút adottságai alkalmassá teszik a távolugrásra. Bálint elégedett a teljesítményével és kihozta magából a maximumot.
Kalmár Mária pedagógus angol nyelvet tanít a Széchenyiben. Ötödik osztályos tanítványaival két megmérettetésen vettek részt az elmúlt tanévben: a Gárdonyi Géza fordítási, valamint a London Bridge országos tesztversenyen. Fekete Laura az előbbin első helyezést ért el, utóbbin pedig ötödik lett - tudtuk meg tanárától. A diák így emlékezett a feladatokra: A győri iskolában egy óra állt a rendelkezésére, hogy elkészítse az angol szöveg fordítását, a másik megmérettetést pedig Budapesten tartották, s itt miután megvárták az eredményhirdetést, az első hat helyezett részesült könyvjutalomban. A tanuló szerint nehezebb volt a győri verseny, mert amikor átültette magyarra a szöveget, nem egyszerűen nyers fordításban, hanem közben a stilisztikára is ügyelt.  Laura nem annyira a filmekből, inkább könyvolvasással fejleszti idegen nyelvi tudását.
Takácsné Nagy Gabriella biológia és természetismeret tárgyat tanít a csornai iskolában. Az általa felkészített diákok a szaktárgyi versenyek közül a Kaán Károly   természetismeretin szerepeltek a legsikeresebben. A megyei fordulón Kovács Adrián és Turi Ákos a második helyre küzdötte fel magát. Adriánnak elsős kora óta a kedvencei közé tartozik a természetismeret. A fiú komolyan vette a feladatokat, ezért szeptember óta készült a megmérettetésre. A tárgyon belül az állatos témákat kedveli a legjobban, különösen a macskákra és a kutyákra vonatkozóakat, s ha nagyobb lesz, szívesen gondozná a Golden retriever fajtát. Turi Ákos szintén érdekesnek találja az állatvilágot, és tanára biztatására adta be  jelentkezését a versenyre. A diák a következő tanévben is szeretne részt venni a biológia, valamint a matematika erőpróbán.
Beküldés dátuma: 2010. 07. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.