Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vers, mese és német nyelvi verseny a csornai Rákóczi-iskolában

Érdeklődőben nem volt hiány, hiszen 12 iskola 44 csapata nevezett a megmérettetésre - tudtuk meg Egedyné Fülöp Gyöngyi igazgatóhelyettestől. Valamennyi évfolyam első három helyezettje számíthatott díjazásra, a jobbak pedig külön elismerésben is részesültek.
Hogy az alsó tagozatos diákok se maradjanak izgalom nélkül, számukra mesemondó-versenyt szerveztek az iskolában. 18 iskola 48 tanulója érezte úgy, hogy szeretné előadni történetét a “Mesevár”-ban. Szintén a három legügyesebb gyerek kapott könyvjutalmat, de a többiek sem maradtak ajándék nélkül.
Nem lehet elég korán kezdeni a vetélkedőket, mert a legkisebbek is megmérették magukat a “Virághozó április” néven meghirdetett regionális versmondó versenyen. 19 óvodából 55 csemete mondta el tavaszt idéző szavalatait; őket is szép elirmeréssel jutalmazták a felnőttek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.