Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Vérre folyamatosan szükség van

– Sajnos az elmúlt időszakban csökkent a véradók száma – jegyezte meg Takácsné Szakács Ilona. A vöröskereszt kapuvári területi vezetője szerint ennek egyik oka, hogy sok az ingázó dolgozó, s mire lejár a munkaidő, már be is fejeződik a szervezett véradás, a tözscsapathoz tartozók azonban  minden alkalommal megjelennek. Az iskolákon és a munkahelyeken keresztül próbálják felvenni az emberekkel a kapcsolatot, hogy pótolják a hiányzó mennyiséget. Kapuváron négy-ötszáz főre tehető a segíteni akarók száma, igaz, ebből nem mindenki ad évente négy alkalommal. Amíg teljes kapacitásával működött a helyi kórház, a Kapuvárról és a környező községekből érkező véradók fedezték az itteni szükségletet, most viszont az országos vérellátó rendszerbe kerül az élet fenntartásához nélkülözhetetlen testnedv. 2012-től ismét a soproniakkal szervezik a kiszállásos véradást.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.