Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Végzős növendékek kiállítása Csornán

Biky Ottó mindig csodálkozva figyeli a képzőművészeket, mert megfogható, valóságos anyaggal dolgoznak, és érzéseiket tapintás, valamint látás útján adják át, ellenben a zenészek a megszólaló dallamokkal hatnak környezetükre. Az intézményegység-vezető a tárlat megnyitóján megjegyezte: a munkák értékelésekor nem szabad megfeledkezni arról, hogy tizenéves fiatalokról van szó, akik éppen befejezik az általános iskolát vagy páran a középiskolát. Hosszú út és rengeteg gyakorlás vezetett idáig, hogy a nyilvánosság előtt is bemutathatják műveiket. A végzősök  Funtek Barbara, Haszonics Krisztián, Kozma Máté, Szabó Csenge és Németh Piroska  vizsgafeladatát szóbeli felelet egészíti ki, melyen számot adnak az évek során elsajátított ismeretekről  jegyezte meg Szilágyiné Jéger Teréz. A pedagógus a folytatásban elmondta: Míg az első évben a vizsgamunkák művészettörténeti előképekből álltak, illetve azok továbbfejlesztését láthattuk a vásznakon, idén már szinte mindegyik fiatal egy-egy saját konstrukciót állított elő.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.