Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Végzős növendékek kiállítása Csornán

Biky Ottó mindig csodálkozva figyeli a képzőművészeket, mert megfogható, valóságos anyaggal dolgoznak, és érzéseiket tapintás, valamint látás útján adják át, ellenben a zenészek a megszólaló dallamokkal hatnak környezetükre. Az intézményegység-vezető a tárlat megnyitóján megjegyezte: a munkák értékelésekor nem szabad megfeledkezni arról, hogy tizenéves fiatalokról van szó, akik éppen befejezik az általános iskolát vagy páran a középiskolát. Hosszú út és rengeteg gyakorlás vezetett idáig, hogy a nyilvánosság előtt is bemutathatják műveiket. A végzősök  Funtek Barbara, Haszonics Krisztián, Kozma Máté, Szabó Csenge és Németh Piroska  vizsgafeladatát szóbeli felelet egészíti ki, melyen számot adnak az évek során elsajátított ismeretekről  jegyezte meg Szilágyiné Jéger Teréz. A pedagógus a folytatásban elmondta: Míg az első évben a vizsgamunkák művészettörténeti előképekből álltak, illetve azok továbbfejlesztését láthattuk a vásznakon, idén már szinte mindegyik fiatal egy-egy saját konstrukciót állított elő.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.