Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Végzős művészjelöltek a csornai Kerényiben

Funtek Nikolett, Hudy Alida, Somogyi Donatella és Tar Dorottya az alkotást hivatásként választotta, hiszen közülük többen is művészeti szakközépiskolában folytatják tanulmányaikat. Az elsőként említett hölgyeket tavaly már bemutattuk, ezért évfolyamtársaikkal folytatjuk a sorozatot. Somogyi Donatella már az óvodában kitűnt rajzos tehetségével, ezért szüleivel egyetértésben jelentkezett a Kerényi-iskolába. A művészjelölt csendéletekkel, linóleummetszetekkel, pasztellképekkel  készült a bemutatóra. A Cziráki Lajos-pályázat különdíjasával, illetve alkotásaival szintén találkozhatott már a település galérialátogató közönsége. Donatella még nem döntötte el, hogy merre tovább, de valószínű, a művészeti képzés szerepelni fog a választásában.
Tar Dorottya kicsi korában is szívesen rajzolgatott, ezért szerette volna továbbfejleszteni vele született képességeit. A képzőművészeti tagozat végzős növendéke Csontvárytól “kölcsönvett”alkotásait, valamint pályázati portfoliókra készített képeit mutatta be a csornai tárlaton. Az ifjú hölgynek nem ez az első bemutatkozása, mert a városi tárlaton a csornaiak több ízben láthatták  műveit, és szép helyezéseket ért el a Cziráki Lajos nevével fémjelzett pályázatokon is. Dorottya a Kovács Margit Általános Művelődési Központban üvegszakon folytatja tanulmányait.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.