Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Védetté nyilvánították a beledi evangélikus templomot

A Beledi Evangélikus Egyházközség kérésére indították el a védetté nyilvánítási folyamatot – mondta dr. Gál László körjegyző. A védettség nemcsak korlátokat jelent, hanem annak pozitív oldala is van, mert azon túl, hogy meg kell őrizni az épület eredeti arculatát, mindig mentes lesz a hirdetőberendezésektől. Továbbá a templom nyilvántartásba vétele előnyt jelenthet a pályázatokon való részvétel során.
Béres László tiszteletes elmondta, hogy mire költenék a pályázati pénzt: a tetőzetet fedő palát szeretnék kicserélni cserépre, a nyílászárók helyére hőszigetelt ablakokat tetetnének be, esetleg korszerűsítenék a fűtésrendszert.

Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.